La Guàrdia Civil troba restes de sang, però no ADN al cotxe de Ricart

Queda pendent l'anàlisi de l'ADN mitocondrial de pèls trobats tant en la inspecció recent dels cotxes com en altres de trobats a l'escenari del crim d'Alcàsser

Opel Corsa blanc de Miguel Ricart / À Punt NTC
Opel Corsa blanc de Miquel Ricart / À Punt NTC

Una nova inspecció per part de la Guàrdia Civil del cotxe de Miquel Ricart, únic condemnat pel triple crim d'Alcàsser, ha determinat l'existència de restes de sang al seu vehicle. Per contra, ha sigut impossible l'extracció d'ADN a causa de l'exposició ultraviolada després de 30 anys, ja que el vehicle es troba en un depòsit a la intempèrie.

Segons ha informat l'Associació Laxshmi per a la Lluita contra el Crim i la Prevenció, que està personada en la causa com a acusació popular, s'han detectat possibles restes de sang en la part frontal i posterior del seient del copilot a l'Opel Corsa.

Això coincideix amb el relat de Ricart en una de les seues declaracions (la de 2 de març del 1993), quan va afirmar que Anglés va colpejar una de les víctimes mentre estava asseguda en la part posterior del vehicle i, segons el parer d'aquesta acusació, "és el primer avanç forense en el cas en quasi 30 anys".

Pendents de l'ADN mitocondrial de pèls

En el marc de les noves perquisicions sol·licitades per l'Associació Laxshmi i acordades per la jutgessa instructora queda pendent l'anàlisi dels entapissats dels vehicles (de Ricart i Anglés) que es conserven en depòsit judicial des del 1993. També de l'ADN mitocondrial de pèls trobats tant en la recent inspecció dels cotxes com en altres trobats en l'escenari del crim i en les restes de les víctimes.

En cas que es puga extraure ADN, aquestes i altres restes es compararan amb les de set homes que es van considerar en el seu moment sospitosos.

Tres d'aquestes persones són germans d'Antonio Anglés; un és Miquel Ricart, únic condemnat pels crims, i els altres tres són amics o coneguts d'Anglés.

Aquestes proves genètiques les va sol·licitar l'equip del criminòleg Félix Ríos, personat en la causa com a acusació popular a través de l'Associació Laxshmi a l'octubre de 2021.

29 anys del crim d'Alcàsser

El passat 27 de gener es van complir 29 anys de la troballa dels cadàvers de Miriam, Toñi i Desirée, les tres xiquetes d'Alcàsser d'entre 14 i 15 anys que havien desaparegut dos mesos abans. Van ser dos apicultors els qui van trobar els cossos semienterrats en un paratge pròxim al pantà de Tous denominat la Romana.

La sentència dictada el setembre de 1997 per l'Audiència de València, i confirmada posteriorment pel Tribunal Suprem, va dictar que "Miquel Ricart, en companyia d'un altre home identificat i que no es troba a la disposició del Tribunal (en referència a Antonio Anglés), i possiblement d'alguna altra persona més", van segrestar les tres adolescents per a satisfer els seus desitjos sexuals.

La investigació judicial, de la qual és responsable el citat jutjat d'Alzira, està completament esgotada, encara que queda oberta una peça dedicada exclusivament a la localització d'Anglés, un dels pròfugs més perseguits de tot Europa.

També et pot interessar

stats