Les noves mostres d'ADN recollides del cas Alcàsser no donen més proves

L'Institut Nacional de Toxicologia no ha obtingut resultats després d'analitzar un total de 116 mostres

Cartell que demanava la col·laboració de les adolescents desaparegudes a Alcàsser el 1992
Cartell que demanava col·laboració per a trobar les adolescents desaparegudes a Alcàsser el 1992 / À Punt NTC

L'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses, a través de dos dels seus laboratoris situats a Madrid i Barcelona, ha analitzat mostres de pèls del triple crim d'Alcàsser i, després de comparar-los amb els de set homes que es van considerar en el seu moment sospitosos, no ha trobat proves noves.

Tres d'aquestes persones són germans d'Antonio Anglés; un és Miquel Ricart, únic condemnat pels crims, i els altres tres són amics o coneguts d'Anglés, companys de delinqüència en algun cas, o relacionats amb la venda o el consum d'estupefaents en un altre.

El Laboratori de Ciències Forenses de Madrid va remetre un escrit al jutjat d'instrucció número 6 d'Alzira, el responsable de la investigació, en el qual informava que les proves analítiques que es van ordenar el passat octubre les realitzaria aquest laboratori, però repartides entre els departaments de Madrid i Barcelona.

Aquestes proves genètiques les va sol·licitar l'equip del criminòleg Félix Ríos, personat en la causa com a acusació popular a través de l'associació Laxshmi, per a la lluita contra el crim i la prevenció, i les va ordenar a l'octubre el citat jutjat.

En l'informe de conclusions, avançat aquest dimarts pel diari Las Provincias i al qual ha tingut accés EFE, s'assegura. Finalment, després d'acarar un total de 116 mostres: "De l'estudi d'ADN dels indicis no se n'ha obtingut resultat positiu".

També et pot interessar

stats