La Guàrdia Civil localitza el cos de Wafaa en un pou després que el detingut haja confessat

El grup d'activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil ha intervingut en la localització del cadàver

Trasllat de David Soler, detingut per la desaparició de la jove Wafaa Sabbah

La Guàrdia Civil ha localitzat el cos sense vida de Wafaa Sabbah, de 19 anys, a una finca de Carcaixent. Els agents havien traslladat el sospitós al terreny perquè facilitara la localització de les restes de la jove, que pensaven localitzar amb l'ajuda d'un georadar i gossos ensinistrats. Durant la vesprada s'han incorporat efectius de la Unitat Especial d'Activitats Subaquàtiques, que han localitzat el cos. L'Ajuntament de la Pobla Llarga ha convocat un ple extraordinari a les 18:30 hores per a decretar tres dies de dol per l'aparició del cos de la jove.

Han trobat el cos després d'un nou interrogatori a David Soler, de 30 anys, detingut ahir per la suposada participació en la desaparició de la jove. Fonts pròximes a la investigació han explicat que Soler hauria confessat el lloc on es troba el cos de Wafaa però no el seu assassinat. Les mateix fonts insisteixen en desvincular aquest cas amb el de la desaparició de Marta Calvo.

Des de primeres hores d'aquest dijous, desenes d'agents amb gossos i diferents unitats de la Guàrdia Civil, com ara el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques o tècnics de georadars, que sondegen el sòl, han participat en un gran operatiu per a localitzar el cos de Wafaa. La recerca ha començat en una finca de la Pobla Llarga i després ha continuat en una altra de la veïna Carcaixent, on finalment ha aparegut el cos de la jove. Passades les 16:30 hores ha arribat també al lloc dels fets el jutge instructor del cas per a fer-se càrrec de l'alçament del cadàver.

El detingut té nombrosos antecedents per violència masclista i altres delictes. La investigació es desenvolupa de manera conjunta entre la Unitat Central Operativa (UCO) i la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) de València.

Una furgoneta de la Guàrdia Civil, amb una llanxa motora de la Unitat d'Activitats Subaquàtiques, aparcada a la caserna de Carcaixent
Una furgoneta de la Guàrdia Civil, amb una llanxa motora de la Unitat d'Activitats Subaquàtiques, aparcada a la caserna de Carcaixent / À Punt NTC

David Soler, el Tuvi, de 30 anys, va ser detingut aquest dimecres a Manuel i ha passat la nit als calabossos de la Guàrdia Civil de Carcaixent. L'home té antecedents policials per narcotràfic i està registrat, per delictes greus, en el sistema de seguiment de casos de violència de gènere (Viogen).

L'últim posicionament que va registrar el mòbil de Sabbah coincideix amb el del seu telèfon, la qual cosa el situa com a l'última persona de la qual hi ha constància que la podria haver vist amb vida.

19 mesos desapareguda

Aquest dijous fa exactament 19 mesos de la desaparició de Wafaa Sabbah i com cada dia 17 estava prevista una concentració a la Pobla Llarga, la localitat on resideix la mare. L'alcaldessa del municipi, Neus Garrigues, ha explicat en À Punt que la dona els havia traslladat el seu convenciment que la solució del cas estava en el cercle d'amistats de la xica.

Agents de la Guàrdia Civil custodien l'accés a la finca familiar del detingut a Carcaixent
Agents de la Guàrdia Civil custodien l'accés a la finca familiar del detingut a Carcaixent / À Punt NTC

També et pot interessar

stats