Les acusacions en la causa contra el sospitós de la mort de Marta Calvo demanen que se'l jutge per feminicidi

El jutjat amplia els càrrecs contra l'acusat d'assassinar tres dones, entre elles Marta Calvo, i li imputa 34 delictes. 

Jorge Ignacio Palma, l'assassí confés de Marta Calvo, amb la Guàrdia Civil
Jorge Ignacio Palma, l'assassí confés de Marta Calvo, amb la Guàrdia Civil / À Punt NTC

Jorge Ignacio Palma, autor confés de la desaparició de la jove Marta Calvo i principal sospitós de l'assassinat d'altres dues dones, ha tornat a comparéixer aquest dilluns davant del jutjat de València que investiga les morts. En la vista se l'ha informat que, a banda d'eixos tres homicidis, se l'imputen un total de 33 delictes en fins a deu víctimes. Les acusacions particulars, a més, demanen un agreujant per violència de gènere i que es jutge el presumpte assassí per feminicidi. Argumenten que Palma va abusar de les seues víctimes pel fet de ser dones i que, fins i tot, tenia plaer veient el seu patiment i provocant-les la mort. 

Tant la Fiscalia com les acusacions particulars han reclamat que se'l processe per assassinat, agressió sexual, omissió del deure de socors i delicte contra la integritat moral de les víctimes. Les acusacions afegeixen el de delicte contra la salut pública, pel suposat ús de cocaïna o altres substàncies de què va poder fer ús el sospitós. 

Jorge Ignacio Palma, autor confés de l'esquarterament del cadàver de Marta Calvo, es va entregar el 4 de desembre de 2019 a la caserna de la Guàrdia Civil de Carcaixent (Ribera Alta). Va ser aleshores quan va confessar la responsabilitat en la desaparició de la jove, que feia prop d'un mes que estava en parador desconegut. Ell sosté que va morir "accidentalment" després d'haver mantingut sexe amb consum de cocaïna al domicili on residia a Manuel, i que després va desmembrar el cos i en va distribuir les parts per diversos contenidors. Tanmateix, després de huit mesos de cerca i milers de tones de fem revisades, no s'ha trobat cap resta humana a l'abocador de Dosaigües (Foia de Bunyol), que rep els contenidors de l'Olleria i Alzira, on Palma va assegurar haver llançat les restes del cos de la xica.

L'advocada de la família de Marta Calvo, Pilar Jové, ha destacat el fet que "hui s'han concretat les imputacions definitives per totes les dones, set vives i tres mortes", que ascendeixen a un total de 33 delictes. Ha lamentat també que l'acusat seguisca ocultant el parador del cadàver i que s'ha mostrat especialment "vehement" en la seua declaració d'aquest dimarts, on ha insistit en la versió dels contenidors de fem: "No entenem amb quina intenció ho fa, ni com a estratègia de defensa", ha lamentat.

Els lletrats presents en la sessió han explicat després que l'acusat ha negat que causara la mort a ningú i ha afirmat que eren les dones els qui li venien la droga.

A Palma, que té antecedents per narcotràfic, se l'investigava fins ara per les defuncions de Marta Calvo, Arlene Ramos i Lady Marcela Vargas (aquestes dues residents a la ciutat de València), així com cinc temptatives d'homicidi durant pràctiques sexuals amb cocaïna. Al desembre prestaren declaració en la causa, que instrueix el jutjat número 20 de València, altres dones que també l'han denunciat per haver sigut intoxicades en situacions similars. Van declarar que el sospitós els va oferir una beguda amb algun tipus de substància que els va afectar físicament i mentalment abans de practicar sexe. Amb l'ampliació dels càrrecs a 33 delictes, el jutjat l'investiga també per narcotràfic, profanació de cadàver i omissió del deure de socors, entre d'altres. 

També et pot interessar

stats