Detenen la parella de la jove embarassada morta d'un tir a la Vall d’Uixó i quatre persones més

Els investigadors tracten d’aclarir si la dona va rebre el tret accidentalment quan volia impedir que l’home usara l’arma

La caserna de la Guàrdia Civil de Castelló, on es troben les persones detingudes
La caserna de la Guàrdia Civil de Castelló, on es troben les persones detingudes / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de febrer 2023 - 17:25 Actualitzat: 17 de febrer 2023 - 07:04

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous cinc persones per la mort d’una jove de 28 anys i en avançat estat de gestació (37 setmanes) després de rebre un tir al cap a la Vall d’Uixó (Plana Baixa) durant una disputa familiar, entre ells la parella de la dona, segons han confirmat fonts de la Benemèrita. La detenció de l’home s'ha fet després del soterrar de la jove, a Faura (Camp de Morvedre), on residia la dona. Segons ha confirmat À Punt, el personal investigador tracta d’aclarir si la dona va rebre el tret de manera accidental quan intentava impedir que la seua parella utilitzara l’arma enmig d’una baralla familiar.

Hores després, també s’ha confirmat la detenció de tres persones més, dos homes i una dona. Dos d’ells estan acusats d’un delicte d’encobriment per haver fet desaparéixer algunes proves, mentre que un dels homes està acusat com a col·laborador per haver participat en la baralla on es va produir el tret. A última hora de dijous han detingut una cinquena persona per cooperació en els fets. La investigació no descarta noves detencions.

La parella de la dona està detinguda a la caserna de la Guàrdia Civil, a Castelló de la Plana. La intenció dels agents és esgotar el termini de 72 hores que pot estar retingut a les dependències. 

El tret que finalment va costar la vida a la dona es va produir, segons les primeres investigacions, en el transcurs d'una batussa entre membres d'una mateixa família "molt nombrosa", segons assenyalava la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana.

La dona va ser traslladada inicialment a un centre de salut de la localitat i posteriorment, en estat crític, traslladada a l'Hospital Clínic de València, on se li va practicar una cesària i poc després, va morir. El nadó, per part seua, evoluciona favorablement, com va confirmar el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, i romandrà ingressat fins que li donen l'alta mentre es busca familiars pròxims que puguen fer-se càrrec d'ell.  

També et pot interessar

stats