Decreten el secret del sumari en la investigació sobre l'assassinat de la jove embarassada de la Vall d'Uixó

La investigació del crim de la jove embarassada de la Vall se centra en l'autor del tir letal

Dispositiu policial en el lloc dels fets, a la Vall d'Uixó
Dispositiu policial en el lloc dels fets, a la Vall d'Uixó / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de febrer 2023 - 15:12 Actualitzat: 15 de febrer 2023 - 21:54

Decreten el secret del sumari en la investigació sobre l'assassinat de la jove embarassada de la Vall d'Uixó. Tenia 27 anys, estava embarassada i va rebre un tir al cap. La Guàrdia Civil pensa que podria ser dins d'una revenja familiar. Treballen amb la hipòtesi que l'assassí anara a peu, però encara no hi ha cap detingut.

L'endemà de la tràgica baralla que va costar la vida a una jove embarassada de la Vall d'Uixó, la Guàrdia Civil continua les perquisicions per a aclarir qui és l'autor del tir letal que va impactar-li al cap i com van passar exactament els fets. De moment hi ha poques novetats en el cas i no s'han practicat detencions. La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha confirmat aquest dimecres que no s'està buscant cap persona fugida i cada vegada cobra més força la hipòtesi que qui va disparar l'arma és algun dels implicats en la brega, circumscrita a membres d'una mateixa família "molt nombrosa".

Els agents han pres declaració als familiars que acompanyaren la víctima, de 27 anys, a un ambulatori de la localitat quan ja estava ferida de mort. El funest episodi va tindre lloc passades les deu de la nit del dilluns en un carrer del barri Carbonaire, a la Vall d'Uixó, quan va començar una discussió i una baralla entre diverses persones. En un moment concret se sentiren dos trets, en circumstàncies que s'estan investigant ara mateix.

Un dels tirs va impactar en el cap de la xica, embarassada de 37 setmanes. Des del centre de salut municipal la traslladaren en estat crític a l'Hospital Clínic de València, on li practicaren una cesària d'urgència per a salvar la xiqueta. Malauradament, la mare va faltar poc després. La nounada evoluciona favorablement tant en l'àmbit biològic com cognitiu, segons ha confirmat aquest dimecres el conseller de Sanitat Universal Miguel Mínguez. Per la seua banda, la Conselleria d'Igualtat està buscant familiars pròxims de la menuda que puguen fer-se'n càrrec i, en cas que no n'hi haja o que els que es troben no es consideren adequats, serà Serveis Socials qui n'assumirà la tutela i li buscarà una família d'acollida.

Fonts de la investigació han explicat a Efe que hores abans de la baralla letal ja va produir-se un primer enfrontament entre diversos grups de persones. Ja de nit es va repetir, amb el desenllaç ja conegut. Les mateixes fonts han declarat que, pel que sembla, la víctima no era l'objectiu dels trets que es van disparar. Per això, la investigació policial se centra principalment a esbrinar si es van produir de manera accidental o temerària, potser amb la intenció d'intimidar.

Les persones interrogades han insistit des del primer moment als agents que el tir mortal procedia d'un BMW blanc. Però la Guàrdia Civil ha descartat aquesta hipòtesi, igual que la motivació masclista del crim.

També et pot interessar

stats