Guarderies rurals, una nova mesura contra el despoblament

La Diputació de Castelló finançarà aquest servei en pobles de menys de 1.500 habitants.

Guarderies rurals, una nova mesura contra el despoblament

La Diputació de Castelló ha obert una nova línia d'ajudes per a implantar guarderies en entorns rurals. Serà en pobles de menys de 1.500 habitants, i el servei anirà destinat a xiquets i xiquetes de 0 a 2 anys. Les subvencions, que arranquen amb un pressupost de 278.000 euros, volen facilitar la vida en aquestes zones de Castelló i, sobretot, evitar el despoblament, ja que moltes parelles abandonen els pobles menuts per la mancança de serveis.

El termini de sol·licituds ja està obert. Els ajuntaments que ho desitgen poden demanar l'ajuda i la corporació provincial s'encarregarà de finançar el projecte. Segons explica el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, “els ajuntaments podran contractar el personal qualificat, ubicar l'espai i decidir com gestionar-lo”.

Programa Repoblem 

Amb aquest nou servei, el programa Repoblem cobreix totes les franges d'edat i se suma a les escoles matineres que estan ja en marxa en 34 municipis i a les unitats de respir que atenen al voltant de 1.000 persones majors. També s'ha instaurat recentment un servei de taxi amb finalitats mèdiques. Amb aquesta, ja són 18 les mesures per a lluitar contra el despoblament. 

També et pot interessar