Grècia multa a partir d'aquest dimarts els majors de 60 anys que no s'hagen vacunat contra la covid

El 10% dels ciutadans d'aquest grup d'edat, unes 300.000 persones, no estan inoculats malgrat els missatges del govern

Una imatge recent del primer ministre grec
Una imatge recent del primer ministre grec / @PrimeministerGR (Twitter)

Al voltant de 300.000 grecs majors de 60 anys es veuran obligats a pagar una multa de 50 euros per no vacunar-se, ja que aquest dilluns va véncer el termini que el govern grec havia donat al novembre a aquest grup d'edat perquè s'inoculara contra el coronavirus.

La multa serà només de 50 euros per a gener, ja que la mesura va entrar en vigor a mitjan mes, però a partir de febrer, els majors de 60 anys que seguisquen sense posar-se la injecció pagaran una multa de 100 euros per cada mes que passe sense que ho facen.

L'executiu va anunciar aquesta mesura el 30 de novembre, enmig d'una escalada de contagis i un augment en la pressió hospitalària. El primer ministre grec va justificar llavors la imposició de l'obligatorietat de vacunació als majors de 60 anys pel fet que la major part que necessita tractament hospitalari són persones no vacunades d'aquesta franja d'edat.

El 30 de novembre, quan la mesura va ser anunciada, un 17% dels grecs majors de 60 anys encara no s'havia posat la vacuna, al voltant de 520.000 persones. Actualment, el 10%, uns 300.000 grecs d'aquesta franja d'edat, segueix sense estar inoculat, la qual cosa significa que des que el govern va anunciar l'obligatorietat al voltant de 220.000 majors de 60 anys han anat a vacunar-se, un poc menys de la meitat dels requerits.

Les multes les imposarà l'autoritat independent encarregada dels ingressos públics i els diners arreplegats es destinaran a un compte especial per a donar suport a la sanitat pública.

També et pot interessar

stats