El govern espanyol declara zona catastròfica la Comunitat Valenciana per l'incendi de Caudiel i cinc autonomies més

Sánchez visita la Sierra de la Culebra, a Zamora, que amb vora 30.000 hectàrees cremades és l'epicentre d'un dels focs més grans de la història d'Espanya

Incendi Caudiel
Incendi declarat a Caudiel aquest cap de setmana

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que declararà zona greument afectada per una emergència de protecció civil —cosa que es coneix com a zona catastròfica— diversos llocs colpejats en les últimes setmanes per incendis forestals en sis comunitats autònomes, entre elles la valenciana. 

Ací el foc va originar-se divendres a Viver, a la comarca de l'Alt Palància, i les flames van estendre's al municipi de Caudiel fins a cremar unes 150 hectàrees. Sembla que la frenada d'un comboi va ser el que va provocar les espurnes que donaren lloc a l'incendi, declarat al costat de les vies del tren que uneixen Sagunt amb Terol. Un sinistre que està sota investigació i pel qual la Generalitat exigirà responsabilitats a Adif i Renfe. Fonts de l'empresa ferroviària pública han assegurat que aquesta és aliena al que ha passat perquè el tren afectat, que transportava mercaderies, és de titularitat privada.

Sánchez ha fet l'anunci de declaració de zona catastròfica aquest dimecres durant una visita aquest dimecres a la zona afectada per l'incendi forestal de la reserva de la Sierra de la Culebra, a Zamora, que amb prop de 30.000 hectàrees carbonitzades és un dels més grans de la història d'Espanya.

Igual que per a aquesta zona, la declaració s'estendrà, a la Comunitat Valenciana i a altres territoris de Castella i Lleó afectats per incendis, així com a Aragó, Navarra, Catalunya i Andalusia. Aquest reconeixement permet accedir a diversos tipus d'ajudes públiques.

També et pot interessar

stats