Controlat l'incendi forestal de Caudiel

Segons les primeres aproximacions, el foc ha cremat al voltant de 150 hectàrees de terreny

Paisatge cremat a Caudiel
Paisatge cremat a Caudiel / Sònia González

Els bombers han donat per controlat aquest diumenge a les 10:18 hores l'incendi forestal declarat divendres a Viver, a la comarca de l'Alt Palància, i que es va estendre al municipi de Caudiel. Segons les primeres aproximacions, el foc ha cremat al voltant de 150 hectàrees de terreny. Divendres, unes 80 persones van haver de ser desallotjades a causa de la proximitat del foc a les cases i d'altres van haver de confinar-se a causa del fum.

Segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de Castelló a les 9:14 hores d'aquest diumenge, s'ha retirat el lloc de comandament avançat després d'aconseguir aïllar i detindre l'avanç i la propagació del foc dins de les línies de control. A hores d'ara, al terreny només continuen dues unitats de bombers forestals de la Generalitat, dues autobombes i un capatàs coordinador del Consorci.

La "bona evolució" de l'incendi ja va portar aquest dissabte a la vesprada a desmobilitzar la secció de la Unitat Militar d'Emergències (UME) que s'havia desplegat a la zona. A més, es va passar a la situació 1 del Pla Especial davant del Risc d'Incendis Forestals (PEIF), que s'estableix quan un o diversos incendis poden afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l'extinció dels quals pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

El foc es va estabilitzar a les 11:55 hores, minuts després que Adif restablira la circulació ferroviària entre Sogorb i Barraques, interrompuda divendres.

Tot apunta que l'incendi podria haver estat causat per les espurnes produïdes pels frens dels trens. Així ho va explicar el president de la Generalitat, Ximo Puig, desplaçat dissabte a la zona. 

El cap del Consell va detallar que el sinistre està judicialitzat i que, en cas que les hipòtesis siguen correctes, no seria la primera vegada que es genera un incendi a l’àrea per les mateixes causes, ja que hi ha "una experiència en l’àmbit local" i "s’ha vist en ocasions anteriors". 

També et pot interessar

stats