La Generalitat demana responsabilitats a Adif i Renfe per l'incendi de Caudiel

El foc ha cremat aquest cap de setmana 150 hectàrees i es va originar al costat de les vies del tren que uneixen Sagunt amb Terol

Caudiel i Xèrica assenyalen als trens de mercaderies com origen del foc / À Punt NTC

La Generalitat exigirà responsabilitats a Adif i Renfe per l'incendi forestal de Caudiel i reclamarà que "prenguen les mesures que corresponguen perquè no torne a passar", segons ha anunciat aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Puig s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans de comunicació quan se li ha preguntat sobre si s'exigiran responsabilitats per l'incendi de Caudiel, que ha cremat aquest cap de setmana 150 hectàrees i que es va originar al costat de les vies del tren que uneixen Sagunt amb Terol. Pareix que per les espurnes de la frenada d'un comboi.

El president ha afirmat que li sembla "prou increïble que hagen succeït anteriorment altres incidents d'aquestes característiques i que no s'hagen pres mesures", per la qual cosa és "de tota lògica" reclamar mesures perquè no torne a ocórrer i exigir responsabilitats.

Compromís i Unides Podem porten l'incendi al Congrés i al Senat

A més, representants de Compromís i d'Unides Podem han portat al Congrés i al Senat l'incendi i han demanat que s'aclarisquen les circumstàncies d'aquest i que s'esmenen les possibles deficiències a les vies.

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentat una pregunta en nom del Grup Parlamentari d'Esquerra Confederal en la qual es qüestiona si "s'ha comprovat o es pensa comprovar que aquest incendi s'haja pogut produir per espurnes del tren de rodalia", i si "s'han detectat altres incendis o conats d'aquests pel pas d'aquest tren".

Per part seua, les diputades d'Unides Podem en el Congrés, Marisa Saavedra (Castelló) i Roser Maestro (València), han registrat una petició d'informació que, d'una banda, permeta aclarir les circumstàncies i motius dels incendis provocats i, d'una altra, servisquen per a adoptar les mesures necessàries per a impedir que tornen a produir-se aquests fets que suposen un risc per a les persones i els seus béns.

També et pot interessar

stats