El govern espanyol convoca les comunitats autònomes per a aclarir dubtes sobre el pla d'estalvi energètic

Les primeres mesures del reial decret entraran en vigor el pròxim dimecres

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera
La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera / Mariscal (Efe)

El Ministeri de Transició Ecològica i de Repte Demogràfic ha convocat les comunitats autònomes a una reunió la setmana vinent per a aclarir dubtes sobre el pla d'estalvi energètic del govern espanyol, les primeres mesures del qual entraran en vigor el pròxim dimecres.

Segons fonts del Ministeri, serà una reunió tècnica que tindrà lloc dimarts que ve al matí i que liderarà l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), que és l'organisme que coordina aquestes polítiques.

En aquesta Comissió Consultiva de Directors Generals, que presidirà el balear Joan Groizard, es buscaran resoldre tots els dubtes sobre l'aplicació del reial decret llei aprovat dilluns passat, especialment en matèria de seguretat i salut laboral.

Malgrat la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) dimarts passat, algunes comunitats autònomes han posat de manifest dubtes sobre l'aplicació del pla d'estalvi energètic en diferents aspectes, com la temperatura dels espais d'hostaleria o l'enllumenat dels monuments, entre altres.

Precisament, aquest divendres el ministeri que dirigeix Teresa Ribera ha matisat que els bars i restaurants podran tindre l’aire condicionat a 25 graus a l’estiu i no a un mínim de 27, com estableix el decret. 

També et pot interessar

stats