Els bars i restaurants podran tindre l’aire condicionat per davall de 27 graus

Ribera aclareix que el decret per a l’estalvi energètic contempla flexibilitats, com en el cas dels treballadors que requerisquen activitat física

Els restaurants podran mantindre la temperatura interior per baix dels 27 graus perquè els treballadors fan activitat física
Els restaurants podran mantindre la temperatura interior per davalls de 27 graus perquè els treballadors fan activitat física / À Punt NTC

El govern espanyol ha aclarit aquest divendres que els bars i restaurants podran tindre l’aire condicionat a 25 graus, com estableix el decret per a l’estalvi energètic, sempre que els treballadors hagen de fer activitat física. Així ho ha confirmat, en declaracions a Onda Cero, la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

La ministra ha apuntat que “on els treballadors hagen de desplaçar-se i tinguen un exercici acumulat, el decret ha d’aplicar-se amb flexibilitat”. En aquest sentit, Ribera apuntava que “no és el mateix estar assegut en una oficina que descarregant en un centre logístic, una tintoreria o una cuina”.

Com a norma general, i en compliment del decret d’estalvi energètic, els edificis administratius, espais comercials i culturals i hotels, així com les estacions de transports públics i aeroports, hauran d’ajustar els termòstats perquè no queden per davall de 27 graus a l'estiu ni tampoc els 19 a l'hivern.

A pesar d'això, el decret deixava la porta oberta a algunes excepcions, com els centres sanitaris, educatius o determinats espais de treball, com ara les perruqueries o els gimnasos. El mateix ocorrerà als supermercats.

No obstant això, els hotelers havien criticat la mesura del govern en considerar que si els bars i restaurants havien d’estar a 27 graus, molts clients deixarien d’anar per la calor. Aquest divendres, l’aclariment de Ribera implica que aquests espais, on també hi haurà personal fent activitat física, puguen tindre la climatització per davall d’aquesta xifra.

Ribera matisava que el decret de l’estalvi energètic contempla certa flexibilitat. Argumentava que hi ha certs treballs, que requereixen que els qui els desenvolupen hagen de moure’s i estar sotmesos a exercici físic. Encara que no els ha citat expressament, aquest pot ser el cas dels cambrers que serveixen les taules. 

També et pot interessar

stats