El Govern d’Espanya anuncia un paquet d’ajudes per al transport

Les mesures, que ja havien estat anunciades, inclouen la gratuïtat dels trens de servei públic de Rodalies i Mitja Distància, i un projecte de llei per a garantir la rendibilitat dels transportistes

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies / Renfe

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dilluns un nou paquet d'ajudes per al sector del transport, que inclou un projecte de llei per a garantir la rendibilitat dels transportistes, així com la gratuïtat dels trens de servei públic de Rodalies i Mitja Distància.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha explicat que les mesures "complementen els compromisos amb el mateix sector", i donen resposta "a la immensa majoria dels espanyols que sofreixen les conseqüències" de la invasió russa d'Ucraïna.

Així, assegura que les mesures esmortiran les conseqüències del conflicte bèl·lic, tant en l'economia de les famílies com en la de sectors específics que s'estan veient especialment afectats.

Quant a les ajudes als usuaris de transport ferroviari, s'estableix la gratuïtat dels serveis de Rodalies i Mitja Distància de Renfe, i es manté la reducció del 50% del preu dels títols dels serveis Avant.

La subvenció estarà en vigor de l'1 de setembre al 31 de desembre, i els usuaris hauran d'abonar una fiança de deu a vint euros, depenent del servei a l'hora d'adquirir l'abonament, que serà tornada si es fan un total de setze viatges en els quatre mesos de vigència.

Per la seua part, ha anunciat que s'aplicaran al sector del transport de mercaderies per carretera els principis de la llei de la cadena alimentària, evitant que el preu del servei siga menor que el preu de costos i obligant que els contractes s'arrepleguen per escrit.

També et pot interessar

stats