El glàmping de Gandia, més prop de ser una realitat

La consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha assegurat que la Generalitat “farà costat” i “aplaudirà” aquest projecte si n’hi ha informes favorables

Projecte d'un càmping de luxe de grans dimensions prop de la Marjal de Gandia / À Punt NTC

El càmping de luxe (glàmping) que la promotora Sunny Resorts vol construir en la platja de Gandia està més a prop de ser una realitat, després que el Servei d'Infraestructures i Paisatge de la Conselleria de Política Territorial haja emés un informe en què no veu traves insalvables perquè s'aprove amb algunes modificacions que reduïsquen l'impacte.

El projecte, de vora 200.000 metres quadrats i aforament per a més de 3.000 persones, s’enclavaria prop de l’alqueria del Duc i dels ullals d’aquest racó de la Safor, un fet que ha generat opinions enfrontades entre els moviments ecologistes, els partits polítics i la mateixa promotora.

La consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha assegurat a À Punt que “per a la Generalitat, qualsevol activitat econòmica que done més ocupació serà sempre benvinguda”, més encara a Gandia, on “hem d’apostar per un turisme que no siga estacional, sinó que done vida i economia al territori tot l’any”, ha afegit Torró.

Això sí, la consellera ha matisat que “això no està renyit amb la defensa del territori i del paisatge. En cas que hi haja informes favorables a escala mediambiental, territorial i paisatgístic, continuarem apostant per aquest tipus de projecte, ho aplaudirem i hi farem costat”, ha assegurat.

Imatge del projecte d'un càmping de luxe de grans dimensions prop de la Marjal de Gandia
Imatge del projecte d'un càmping de luxe de grans dimensions prop de la Marjal de Gandia

El govern autonòmic també té el vistiplau de l’Ajuntament de la capital de la Safor. El regidor de Turisme de la localitat, Vicent Mascarell, va recordar fa poc que “hi ha molts informes favorables i altres que l’empresa haurà d’adaptar per fer el projecte viable”.

Enfront es troba el moviment Salvem la Marjal, impulsat pel grup municipal Compromís Més Gandia Unida, a més de col·lectius veïnals, socials i ecologistes de la zona, que consideren les garanties “insuficients”.

També et pot interessar

stats