La gestió autonòmica de Rodalies continua sent una qüestió pendent

Puig ha assegurat que demanarà la transferència d’aquestes competències a causa de les queixes històriques dels usuaris 

La millora del servei de Rodalies és una reivindicació històrica / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat durant el debat de política general que demanarà al govern espanyol la transferència de les competències dels trens de Rodalies. El cap del Consell ha assegurat que iniciarà el procés abans que acabe l'any, que serà un camí llarg, però que la voluntat de millorar aquest servei és irreversible.

Aquest trasllat de competències és una mesura que les diverses plataformes d’usuaris demanen des de fa anys perquè consideren deficitari el servei actual, gestionat pel govern central. A més, és una reivindicació abanderada per Compromís, i que el president ja va fer el 2016, però que encara no s’ha materialitzat.  

La realitat és que la situació durant els últims mesos ha empitjorant molt, amb modificacions d’horaris i cancel·lacions de trens a última hora que fan que les demandes dels usuaris i les usuàries hagen anat pujant de to.

Algunes han quedat greument afectades en el treball a causa dels problemes del servei. És el cas de la usuària Xaro Rolíndez, que ha hagut de demanar-se una excedència en la faena actual mentre en busca una altra que estiga més prop de sa casa perquè, sense un servei de Rodalies en condicions, era insostenible continuar-hi, com assegura.

Les principals afectades són la línia C1 València-Gandia, la C3 València-Utiel i la C6 València-Castelló de la Plana, que és la que més ha patit les cancel·lacions, sobretot des de la construcció del tercer carril.

També reclamen que algunes línies no han recuperat tots els trajectes que tenien abans de la pandèmia

Per la plataforma Indignats amb Renfe, el portaveu, Juan Ramón Ferrandis, ha indicat que la supressió dels serveis que s’ha anat patint durant els últims anys ha fet que cada vegada més usuris i usuàries deixaren d’utilitzar el tren com a transport públic.

També et pot interessar

stats