Les línies ferroviàries Alcoi-València i Alacant-Villena no han recuperat tots els trajectes previs a la pandèmia

Renfe ha recuperat el 75% dels trajectes amb tren d’abans de la pandèmia, però algunes línies valencianes continuen sota mínims

Trens regionals suspesos a Alcoi i el Vinalopó / À Punt NTC

Renfe ja ha recuperat un 75% dels viatges amb trens previs a la pandèmia a escala nacional, però cap d’aquests passa per l'estació d'Alcoi, on abans de la crisi sanitària hi circulaven cinc trens per sentit cada dia i ara només n'hi ha tres.

Renfe recupera hui viatgers i algunes línies de mitja distància, com la de Castelló de la Plana i Vinaròs. No passa el mateix entre la que uneix Alcoi-València o Alacant-Villena, fet que obliga els usuaris a buscar-se alternatives.  

Amb la freqüència actual, el desplaçament Alcoi-València només es pot fer en horari de matí, ja que només hi ha tres trens al dia, l'últim ix a les 15:15 hores, mentre que tampoc es pot tornar des de València més allà de les 17:15 hores.

Açò fa que siga més difícil desplaçar-se i està provocant que el tren ja no siga un dels mitjans de transport preferents. Altres mitjans com els cotxes compartits o el lloguer de vehicles van guanyant-li terreny. 

També ha resultat afectada la línia d'Alacant-Villena, que ha perdut connexions en les poblacions d'Elda, Novelda i Saix. Tot i això, segons assenyalen des de Renfe, som la comunitat autònoma al capdavant en recuperació en trajectes de tren des de la pandèmia.

També et pot interessar

stats