La Generalitat vol declarar deshabitats al voltant de 35.000 habitatges

Alejandro Aguilar ha assegurat que al desembre s'aprovarà un decret llei que preveu multar fins amb un milió d'euros els grups immobiliaris que assetgen els inquilins perquè abandonen els pisos

El secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica prepara un decret llei que, entre altres coses, preveu multar amb un milió d'euros els grups immobiliaris que assetgen els inquilins perquè abandonen els pisos en què viuen.

El secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, ha explicat a Les notícies del matí que "la protecció de la funció social de l'habitatge" és l'objectiu del decret llei que està previst que s'aprove i entre en vigor "a finals de novembre i principis de desembre".

"Això significa protegir que les famílies puguen fer ús del seu habitatge de forma pacífica i dotar de seguretat en un marc d'inestabilitat com l'actual", ha afegit.

Aguilar ha explicat que per assetjament immobiliari s'entén "tota pertubació que pot rebre un inquilí en el seu ús pacífic de l'habitatge" per part del seu propietari, tant d'un particular com grans tenidors. Les infraccions greus es multaran de 10.000 als 350.000 euros i les molt greus de 350.000 a 955.000.

Creació d'un cos d'inspecció d'habitatge

El decret, ha dit Aguilar, preveu la creació d'un cos d'inspecció en matèria d'habitatge, un gran registre de grans tenidors o l'obligatorietat dels grups immobiliaris a oferir lloguers assequibles abans de desnonar famílies vulnerables.

El secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social ha detallat ja han declarat els primers 430 habitatges deshabitats, als quals es pot aplicar el recàrrec fiscal que vol establir l'Ajuntament de València. En una segona fase entraran mil habitatges més. "Segons els estudis que hem fet, tenim intenció de declarar deshabitats al voltant de 35.000 habitatges".

També et pot interessar

stats