Només el 9% dels lloguers a València estan per davall dels 750 euros quan fa un any eren la meitat

El 34% dels arrendaments de la capital superen ja els 1.000 euros mensuals

Viure a grans ciutats com València s'ha convertit quasi en missió impossible a causa dels preus del lloguer / À Punt NTC

La velocitat de descens de l'estoc d'habitatges de lloguer amb els rangs de preu més assequibles és cada vegada major. En l'actualitat només el 9% dels arrendaments de València capital són inferiors als 750 euros mensuals, quan fa un any eren el 54%, més de la meitat de l'oferta.

En totes les altres capitals s'ha reduït el percentatge d'oferta per davall d'aquesta quantitat. Girona és on més s'ha notat, ja que ha passat de comptar amb un 66% d'habitatge assequible en el mercat al 19% actual. Darrere estan València (que passa del 54% al 9%), Tarragona (del 77% al 34%), Vitòria (del 47% al 5%) i Màlaga (del 65% al 24%).

A més, els arrendaments que arriben a 1.000 euros suposen ja el 34% de l'oferta a València, el 27% a Madrid i el 40% a Bilbao.

En l'actualitat només el 27% dels arrendaments en capitals de província són inferiors als 750 euros mensuals, enfront del 42% de març de 2021, segons un estudi d'Idealista.

En ciutats com Sant Sebastià, Palma i Barcelona aquest tipus de lloguers pràcticament han desaparegut i les rendes per davall de 1.000 euros mensuals a penes arriben al 15% del total.

En altres com Bilbao i Pamplona els lloguers assequibles representen el 4% de l'oferta. A Madrid i Vitòria, el 5%, mentre que en els mercats no de la capital i rurals són un 38% del total.

Les diferències del mercat enfront de l'última vegada que Idealista va realitzar aquesta anàlisi (el març de 2021) són notables i generalitzades, amb l'excepció de Palència, on els habitatges per davall de 750 euros han augmentat el seu pes en passar del 97% del total al 99%.

També et pot interessar

stats