Es reprenen les obres de Sociòpolis, els edificis abandonats al barri de la Torre de València

El 40% dels 184 habitatges, que estaran acabats el 2024, seran per a persones joves

Una de les torres abandonades de Sociòpolis / À Punt NTC

Ressuscita Sociòpolis. En dos anys aquests edificis abandonats al costat de la V-30 es convertiran en 184 habitatges per a lloguer social. Quedarà per al record aquest esquelet fantasmagòric i ple de pintades que volia ser un macroprojecte urbanístic, però que va fer fallida durant el govern del Partit Popular. El veïnat del barri de la Torre feia temps que esperava aquesta inversió, per deixar arrere un símbol de la bambolla immobiliària. 

Sociòpolis va ser un projecte constructiu impulsat a principis del segle i considerat emblemàtic perquè aspirava a ser un nou model de barri, més sostenible i accessible. El projecte no va concretar-se perquè va quedar afectat per la crisi immobiliària del 2008, que el va deixar a mig fer. Fins fa uns anys.

Les obres perquè el perfil urbà del sud de València canvie de cara ja han començat. Hui han comprovat l'evolució el president de la Generalitat, Ximo Puig, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, i l'alcalde de València, Joan Ribó. Tots han posat en relleu el canvi de paradigma i el nou model de política d'habitatge que té ara la Generalitat, enfront de les polítiques del PP.

En un moment en què només el 13% de la joventut pot emancipar-se, el 40% d'aquests habitatges seran per als joves. “Comencem una política que ens situa en aquesta direcció, que és allargar la mà als joves”, ha declarat Illueca. “Dedicarem el 40% dels 184 habitatges a persones joves”, ha afegit.

La inversió destinada al projecte "Habita la Torre" és de vint-i-tres milions d'euros i es tracta del primer projecte d'edificació que té fons europeus: huit milions d'euros.

També et pot interessar

stats