La Generalitat es personarà com a acusació particular en el crim masclista de Torrevella

El cos de la dona, de 68 anys, va ser trobat esquarterat en un contenidor l’octubre passat

Agents de la Guàrdia Civil revisen un contenidor a Torrevella
Agents de la Guàrdia Civil revisen un contenidor a Torrevella el dia que van trobar el cos de Maija Annikki / Morell (Efe)

El Consell ha autoritzat l’Advocacia General de la Generalitat perquè exercisca l’acció popular en l'assassinat a Torrevella de Maija Annikki, de 68 anys, víctima de violència masclista, i el cos de la qual es va localitzar l’octubre passat. Així ho ha anunciat aquest divendres la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

La Llei per a la igualtat entre dones i homes estableix que la Conselleria amb competències en matèria de dona podrà proposar al Consell de la Generalitat l'exercici de l'acció popular, a través de l'Advocacia General de la Generalitat, o d'advocats col·legiats, en els supòsits d'agressions físiques domèstiques en els quals es cause la mort o lesions greus a dones residents en la Comunitat Valenciana.

El cas d’aquesta víctima va transcendir el passat 28 d’octubre, quan el cos de Maija Annikki va ser trobat esquarterat en un contenidor de Torrevella. Poc després, van detindre un home de 70 anys, com a presumpte autor del crim. No hi havia denúncies prèvies per maltractaments entre la parella.

També et pot interessar

stats