Igualtat confirma com a crim masclista l'esquarterament d'una dona a Torrevella l'octubre passat

La parella va ser arrestada com a presumpte autor de l'assassinat després que les restes de la víctima aparegueren en un contenidor de fem

Agents de la Guàrdia Civil revisen un contenidor a Torrevella
Agents de la Guàrdia Civil revisen un contenidor a Torrevella / Morell (Efe)
25 de gener 2022 - 14:26

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat aquest dimarts com a crim masclista l'assassinat i esquarterament d'una dona de seixanta-huit anys que va tindre lloc a Torrevella el passat octubre de 2021. Aquest nou cas eleva la xifra de víctimes de la violència de gènere a Espanya a 44, i 1.127 des de 2003 —quan començaren a registrar-se.

Segons recorda en un comunicat el departament que dirigeix la ministra Irene Montero, la víctima era una dona de seixanta-huit anys que va ser assassinada presumptament per la parella el passat 26 d'octubre, ambdós de nacionalitat finlandesa. Tenia dos fills majors d'edat i no havia presentat cap denúncia davant les autoritats.

A l'home el detingueren el passat 28 d'octubre com a presumpte autor de l'esquarterament de la dona, després que les restes mortals d'ella es localitzaren dins d'un contenidor de residus. Els agents ja investigaven l'homicidi com un cas de violència de gènere.

Tant la ministra Montero com la delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la més absoluta condemna i rebuig a aquest assassinat masclista i han traslladat tot el seu suport a familiars i amistats de la dona assassinada.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es presta atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10. 

També et pot interessar

stats