La Generalitat inverteix vora cent milions d'euros en quatre anys en vies de ciclovianants

La consellera de Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat, en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient que se celebra aquest diumenge, iniciatives com l'anell verd metropolità, els aparcaments Park & Ride o el visor cartogràfic de la Generalitat

El Consell impulsa l’ús de la bicicleta i el patinet com a alternativa al cotxe durant la desescalada
Bicicletes i patinets circulen per un carril bici / À Punt NTC

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat aquest dissabte, en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, que la Generalitat ha invertit un total de 97,4 milions d'euros en els últims quatre anys per a executar 258 quilòmetres de vies de ciclovianants.

"Potenciar la mobilitat ciclista és una prioritat", ha destacat Torró, "ja que contribueix a la conscienciació mediambiental i a l'eficiència econòmica, i, a més ajuda a millorar la qualitat de vida de les ciutats".

En un comunicat, la consellera ha indicat que "en un context de societats fortament urbanitzades com és el de la Comunitat Valenciana, la bicicleta, juntament amb el transport públic, constitueix una de les claus que dona resposta als reptes plantejats per la mobilitat en el segle XXI".

En aquest sentit, s'ha referit a l'estratègia que ha dut a terme la conselleria, centrada en els desplaçaments de mobilitat obligada, com acudir al treball, estudis o anar de compres, especialment en les àrees urbanes i metropolitanes com la de València, amb més de dos milions d'habitants.

Com a exemple, Torró ha ressaltat "l'execució de l'anell verd metropolità que, amb 56 km de longitud, estructura l'àrea metropolitana i es complementa amb connexions ciclistes radials per als principals accessos a la ciutat de València".

Entre altres actuacions previstes per al foment de l'ús de la bicicleta, ha assenyalat "la inclusió d'estacionaments segurs per a les bicicletes dins del pla d'aparcaments dissuasius 'Park & Ride' al costat dels principals nodes de transport públic com a estacions de tren, metre i tramvia".

Desenvolupament de vies verdes en antigues infraestructures

La consellera també ha remarcat que el desenvolupament de vies verdes està inclòs entre les inversions de la conselleria en matèria de mobilitat sostenible. Aquests itineraris es dissenyen sobre antigues infraestructures, principalment plataformes ferroviàries en desús.

En aquesta línia d'acció, es troben les actuacions en la via verda d'Ojos Negros, la de la Mar Benicàssim-Orpesa, la de Lliría, la del tren saliner al Baix Segura, la del Serpis Muro- l'Orxa-Gandia, la de la Ribera-Costera-Xàtiva-Carcaixent, la Via Xurra València-Sagunt o la Via del Xixarra Villena-Biar-Beneixama, molt vinculades a l'oci saludable en la naturalesa.

D'altra banda, en col·laboració amb l'Institut Cartogràfic Valencià (ICV), s'ha inclòs la xarxa de vies de ciclovianants disponible a través del visor cartogràfic de la Generalitat. Aquesta informació s'ha posat a la disposició dels principals planificadors de viatges, com Google Maps, Moovit o Bing.

També et pot interessar

stats