L'anell metropolità de la ciutat de València sumarà 31 quilòmetres nous el 2021

La Conselleria de Mobilitat Sostenible invertirà 13,3 milions d'euros per a posar en marxa les obres dels trams oest i sud.

Arcadi España visita l'anell verd metropolità
Arcadi España visita l'anell verd metropolità / GVA

L'anell per a ciclistes i vianant de l'àrea metropolitana de la ciutat de València sumarà enguany 31 nous quilòmetres al seu circuit verd. Així ho ha informat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que ha assegurat que aquest projecte és una "prioritat" per a la Generalitat. Així mateix, España ha remarcat que l'anell és una "actuació per a lluitar contra el canvi climàtic i potenciar el turisme i l'ocupació".

Les obres que començaran enguany són les del tram oest, entre Aldaia i Quart de Poblet; i el tram sud, en concret els subtrams de Pinedo-Sedaví, Sedaví-Picanya i Picanya-Alaquàs, un total de 31,4 quilòmetres. La Conselleria de Mobilitat Sostenible invertirà 13,3 milions d'euros per a posar en funcionament aquests dos sectors del corredor circular. Així mateix, està prevista la licitació dels 10,9 quilòmetres del subtram entre Quart de Poblet i Massarrojos.

L'anell metropolità pretén aconseguir que l'àrea metropolitana de la ciutat de València quede connectada per un corredor del qual es podran beneficiar més de mig milió de ciutadans i ciutadanes. D'aquesta manera, "es dona resposta a la necessitat de vies per a ús lúdic i d'oci saludable".

12 quilòmetres ja estan en funcionament

El tram nord d'aquest anell verd ja està en servei i recorre dotze quilòmetres de l'Horta Nord, amb dos subtrams: Montcada-Meliana i Meliana-Port Saplatja.

També et pot interessar

stats