La bicicleta continua guanyant força a València: 8.500 persones la utilitzen cada dia

A la capital del Túria, vora un 5% dels desplaçaments quotidians es fan en bici, una xifra molt inferior a altres ciutats europees

Dia Mundial de la Bicicleta / À Punt NTC

A la Comunitat Valenciana hi ha més de 1.100 quilòmetres d'itineraris no motoritzats. La majoria són carrils bici que recorren 173 municipis i a l'abast d'uns quatre milions de ciutadans. Com a model referent, es troba la ciutat de València, amb 167 quilòmetres de carrils bici i on aquest mitjà de transport continua guanyant força. Fa dos anys i mig la gastaven, cada dia, 2.000 persones. Ara són ja 8.500. Vora un 5% dels desplaçaments quotidians es fan en bici, una xifra, no obstant això, molt inferior a altres ciutats europees.

A aquesta infraestructura se suma l'anell metropolità de 56 quilòmetres que uneix tretze municipis. Amb quatre trams acabats, ara s'avança en la connexió d'Aldaia, Quart de Poblet i Massarrojos. Unes obres que ha visitat aquest divendres, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Bicicleta, la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró. 

El veïnat i la portaveu de València en Bici demanen que es milloren les infraestructures als barris del sud i de l'oest tal com ja s’ha començat a fer al centre de la ciutat. A més, reivindiquen que a l'agència de la bici hi haja més personal.

Més del 50% dels desplaçaments es fan a menys de tres quilòmetres i mig de distància, però s'opta pels vehicles de motor. Fet que buida carrils com per exemple el que connecta la V-30 amb el poliesportiu de Quart de poblet.

Segons la portaveu de València en bici cal més inversió per a revertir la situació i que hi haja més infraestructura i senyalització per a saber moure's, a més assenyala la necessitat de fomentar la cultura de la bicicleta en tots els àmbits diaris. 

També et pot interessar

stats