La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més sendes blaves el 2022

Entre els dènou itineraris amb aquest reconeixement hi ha quatre noves incorporacions

Senda blava del Belcaire, a Moncofa
Senda blava del Belcaire, a Moncofa / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana té enguany dènou sendes blaves, la segona xifra més alta de les diferents autonomies, només superada per Galícia. Aquesta llista, que cada any elabora l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) distingeix cada any els "itineraris que enllacen platges o ports guardonats amb la bandera blava i que diversifiquen l'oferta turística de sol i platja, un fet que convida els visitants a descobrir els valors naturals i patrimonials del conjunt del litoral", segons defensa la Conselleria d'Agricultura.

La Comunitat Valenciana té enguany una senda blava més que el 2021, tot i que la llista canvia i en conjunt hi ha quatre noves incorporacions: la senda ecològica de la Calalga a les Bassetes a Calp (Marina Alta), la dels 6.000 passos a Almenara (Plana Baixa), la senda blava de les Marines-Rajadell a Nules (Plana Baixa) i el cap de Cullera (Ribera Baixa).

Aquest reconeixement s'elabora des del 2011 i pretén fomentar el coneixement del medi natural i premiar les iniciatives de respecte al medi ambient i de conservació de l'entorn. L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, que promou aquest reconeixement, ha remarcat aquest dijous també que Castelló és la segona província amb més sendes blaves, amb nou itineraris, sols per darrere de Pontevedra (amb dènou rutes reconegudes amb aquesta consideració).

També et pot interessar

stats