La Generalitat exigeix al govern espanyol el soterrament de les vies a Alfafar, Sedaví i Benetússer

Pradas denuncia que el pas a nivell és '“un pedaç que no resoldrà els problemes d'inseguretat i de soroll" que pateix el veïnat

Simulació de l'entorn del pas a nivell d'Alfafar amb la solució que planteja Adif
Simulació de l'entorn del pas a nivell d'Alfafar amb la solució que planteja Adif / Adif

La consellera d’Infraestructures Salomé Pradas ha reclamat al govern espanyol que es soterren les vies del tren a Alfafar, Sedaví i Benetússer i rebutja, així, l'alternativa que este divendres va plantejar Adif als alcaldes, que passa per la construcció d'un pas inferior.

Pradas ha assenyalat que el pas a nivell és “un pedaç que no resoldrà els problemes d'inseguretat i de soroll que pateixen cada dia els milers de veïns d'estes poblacions”. Per això ha instat l'executiu de Pedro Sánchez a “escoltar la veu dels veïns afectats com fa el Consell” i valorar les alternatives plantejades per la Generalitat en el seu estudi de solucions.

En este sentit, Pradas ha recordat que el Consell “no només va redactar i enviar al Ministeri de Transports l'estudi de solucions, sinó que es va oferir a redactar el projecte definitiu”, un oferiment “sobre el qual tampoc hem rebut resposta”, ha dit.

La consellera ha lamentat, a més, “la falta de solucions definitives" i ha retret l'actitud d'Adif “que ni tan sols va rebre la plataforma d'afectats d'Alfafar, Benetússer i Sedaví”.

La Generalitat ha recordat que este pas a nivell, pel qual cada dia circulen 163 trens i creuen 1.400 vehicles,  ja ha costat la vida a vora “huitanta persones en quatre dècades”.

També et pot interessar

stats