Adif proposa un túnel per a vianants per a eliminar el pas a nivell entre Alfafar i Sedaví

La solució per a minimitzar els accidents a la zona s’ha presentat este divendres als alcaldes dels dos municipis i també a l'alcaldessa de Benetússer

La proposta passa per construir un pas subterrani / À Punt NTC

Adif proposa la construcció d'un pas subterrani a Alfafar i Sedaví perquè els vianants travessen de forma segura les vies del tren i el desenvolupament d'un espai urbà accessible i sostenible en l'entorn.

La solució, presentada este divendres als alcaldes dels dos municipis en una reunió en la qual també estava l'alcaldessa de Benetússer, respon a l'acord aconseguit entre les parts en un protocol que contemplava el desenvolupament dels estudis per a la supressió del pas a nivell, que divideix els nuclis urbans dels dos municipis i el condicionament del sistema viari en la seua zona d'influència per a la redistribució del trànsit rodat.

Segons ha informat Adif, els passos inferiors constitueixen una solució eficaç i segura per a la mobilitat de ciutadans i vehicles en entorns urbans i àrees amb una alta concentració de trànsit per als vianants i vehicles.

En concret, en este cas, asseguraria l'encreuament de vianants, patinets, bicis i motos –que representen el 40% de la mobilitat de la zona– en condicions de seguretat total.

Simulació de l'entorn del pas a nivell entre Alfafar i Sedaví amb la solució que planteja Adif
Simulació de l'entorn del pas a nivell entre Alfafar i Sedaví amb la solució que planteja Adif / Adif

La proposta contribuiria a transformar la zona i crear un nou eix per als vianants que garantiria la permeabilitat de l'espai públic i del ferrocarril i recuperaria espais per als veïns, amb la creació d'un parc urbà. A més, no modificaria els nivells de servei de les carreteres de l'entorn, ni les municipals ni les autonòmiques.

La solució plantejada per Adif haurà de tindre l'aprovació dels ajuntaments implicats i es desenvoluparia abans d'acabar l'any.

Vicente García Jiménez, president de la Plataforma pel Soterrament de les Vies, ha dit que "les morts no sols són en el pas a nivell, sinó en tot el traçat, dos o tres quilòmetres". Per part seua, José Ramón Adsuara, alcalde d'Alfafar, ha dit que "el més important per a tancar tot això és que el Ministeri diga que tira avant i que s'incoe ja l'expedient de soterrament". "Falta voluntat política", ha manifestat.

Segueix el nostre canal de WhatsApp i coneix l'última hora de l'actualitat

Simulació del futur túnel que planteja Adif
Simulació del futur túnel que planteja Adif / Adif
Simulació de l'entorn del pas a nivell d'Alfafar amb la solució que planteja Adif
Simulació de l'entorn del pas a nivell d'Alfafar amb la solució que planteja Adif / Adif

També et pot interessar

stats