La Generalitat destinarà 900.000 euros per a protegir els animals de companyia i l'equilibri dels ecosistemes

El Consell crea una nova línia de subvencions per a la conservació de la biodiversitat i el manteniment de l'hàbitat

El Consell presenta noves línies de subvencions per a la protecció dels animals / À Punt NTC

La Generalitat ha anunciat este divendres que destinarà 900.000 euros per a entitats que donen suport a la defensa dels animals de companyia i el manteniment de l'equilibri dels ecosistemes animals. D'una banda, s'estableix una primera línia d'ajudes econòmiques dotada amb 650.000 euros (enfront dels 450.000 de l'exercici anterior) destinada a les entitats de protecció i defensa dels animals de companyia.

D'altra banda, es crea una nova línia amb 250.000 euros per a la conservació de la biodiversitat i el manteniment de l'hàbitat. En esta línia es contempla l'adequació i construcció d'accessos i rampes per a evitar l'ofegament d'animals en basses d'aigua o accions que mitiguen o eviten la col·lisió d'aus en estructures envidrades i similars. Mitjançant esta orde també es finançaran la col·locació de nius per a aus i ratpenats, o la realització de tasques i accions de divulgació, educació i formació encaminades a la conservació de la biodiversitat.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, en una roda de premsa celebrada este divendres, en la qual ha ratificat el compromís del Consell "per a reforçar la protecció animal, lluitar contra l'abandó i afavorir una major conservació de la biodiversitat de la Comunitat Valenciana". A l'acte ha assistit la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i el director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mèrida.

Mazón ha valorat la creació d'una Direcció General de Medi Natural i Animal, a més de la labor social i terapèutica dels animals de companyia. També ha destacat el treball conjunt amb les protectores, les cases d'acollida i les persones amb animals. L'objectiu de la Generalitat, segons ha defensat, és "lluitar per l'abandonament zero a la Comunitat Valenciana".

Protecció dels animals

La Generalitat també ha avançat que vol subvencionar programes de voluntariat d'assistència a persones majors en la cura de les seues mascotes, o bé per a finançar santuaris d'animals de granja i cases d'acollida. El cap del Consell ha aclarit que les entitats de protecció dels animals no necessitaran ser col·laboradores de la Conselleria.

Es donarà suport a la divulgació, educació i formació sobre la protecció i defensa dels animals; també als programes de recollida, acollida i gestió de qualsevol animal perdut o abandonat que acabe a albergs d'animals, a santuaris d'animals de granja i a cases d'acollida.

Així mateix, es finançaran la identificació, els tractaments veterinaris, l'alimentació i l'esterilització d'animals abandonats, amb la finalitat de previndre l'abandó i promocionar-ne el benestar i l'adopció, incloent-hi les vacunes i els tractaments sanitaris, a més de les despeses de recollida i desplaçaments, inclòs el personal necessari per a això.

A més, se subvencionarà l'assistència als animals d'aquelles persones sense famílies, que es troben ingressades en un hospital per malaltia i no tinguen a ningú que se'n faça càrrec; o s'ajudaran els animals de persones que es troben en situacions de vulnerabilitat.

Hi haurà subvencions per a iniciatives de voluntariat per a fer teràpies amb animals, pensades per a persones majors en residències, o bé per a adults i xiquets ingressats en hospitals. Així mateix, s'afavorirà l'assistència a animals de persones que moren i no tenen família que es faça càrrec de la cura.

També et pot interessar

stats