La gastronomia d’estrela Michelin valenciana, un reclam turístic en auge

De Castelló fins a Alacant hi ha tot un circuit gastronòmic de renom que cada dia atrau més turisme, tant espanyol com estranger

La riquesa de l'univers gastronòmic valencià brilla amb llum pròpia / À Punt NTC

La gala dels premis Michelin d'Espanya i Portugal es celebra a València per primera vegada, cosa que serveix per a posicionar la Comunitat Valenciana com una destinació gastronòmica preferent.

Però la veritat és que ja fa uns anys que la riquesa de l'univers gastronòmic valencià brilla amb llum pròpia i que, a poc a poc, s'ha fet un lloc en el mapa com una destinació de qualitat. De fet, actualment té 21 estrelles Michelin: dos a la província de Castelló, set a la de València i dotze a la província d'Alacant, on destaca la Marina Alta que concentra 10 estreles Michelin.

Això ha convertit la gastronomia valenciana en un valor turístic emergent que ja genera un impacte econòmic de 4.000 milions d'euros a l'any, segons les dades facilitades a À Punt pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. A més, és un valor turístic que contribueix al PIB, a l’ocupació i a la generació de marca pròpia, destaca el responsable de turisme. 

El president de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Manuel Espinar, per la seua banda, explica que de nord a sud del territori valencià hi ha un immens circuit gastronòmic que el turisme utilitza, simplement per a degustar la nostra gastronomia. 

La cuina no només enamora el turisme estranger, sinó que cada vegada atrau més persones que venen de diferents punts d’Espanya, per la gran diversitat d’alternatives, amb productes de la terra i la mar i on tradició i avantguarda van de la mà, afirma el crític gastronòmic Pedro G. Mocholí.

També et pot interessar

stats