L'inspector en cap de la 'Guia Michelin' destaca la tendència de la cuina cap a una "sostenibilitat més propera"

La gala de presentació de l'edició "Espanya i Portugal 2022" dels premis gastronòmics se celebra aquesta nit per primera vegada a València al Palau de les Arts

gala
El Palau de les Arts Reina Sofia acull aquesta nit la gala de la 'Guia Michelin' / guide.michelin.com

La gala de presentació de l'edició "Espanya i Portugal 2022" de la Guia Michelin se celebra aquesta nit per primera vegada a València, al Palau de les Arts. La guia incorpora noves estreles i a la cita acudiran els noms més prestigiosos de la gastronomia dels dos països. L'any passat l'esdeveniment va haver de ser virtual a conseqüència de la pandèmia.

En Les notícies del matí ha parlat sobre aquests premis gastronòmics i del treball d'aquesta prestigiosa guia José Vallés, inspector en cap de la Guia Michelin d'Espanya i Portugal. Vallés ha destacat que el món de la gastronomia les tendències va evolucionant i "ara mateix hi ha restaurants que busquen una sostenibilitat més propera i s'acosten al productor".

A la Comunitat Valenciana ja hi ha 21 restaurants reconeguts amb, almenys, una estrela Michelin, entre els quals s'inclouen quatre amb dues estreles i un únic amb tres, que és el de Quique Dacosta a Dénia.

Però aquest palmarés podria incrementar-se aquesta nit. José Vallés ha destacat que "la Comunitat Valenciana sempre ha sigut una comunitat activa en el món de la cuina, amb dinamisme i professional".

En aquests premis un paper fonamental el tenen els inspectors que, de manera anònima, acudeixen als restaurants per a valorar-los. L'inspector en cap de la Guia Michelin d'Espanya i Portugal ha apuntat que l'anonimat és rellevant per a rebre "el mateix tracte que qualsevol client". També és important, ha dit, "comptar amb un equip per a fer un seguiment dels establiments en diferents temporades".

José Vallés ha indicat que la gala d'aquesta nit és el resultat de tot un any de faena que esperen "amb moltes ganes i il·lusió".

També et pot interessar

stats