València homenatja els seus xefs Michelin amb un Passeig de les Estreles en el Mercat Central

L’Ajuntament ha fet un reconeixement especial a Loles Salvador, primera estrela Michelin de la ciutat de València

Els Michelín amb estrela posen davant del Mercat Central de València
Alguns Michelín amb estrela posen davant del Mercat Central de València / Ajuntament de València

València ha homenatjat aquest dilluns els seus cuiners i cuineres Michelin amb un Passeig de les Estreles al Mercat Central, que travessa el corredor principal de l’establiment amb els noms d’onze reconeguts xefs valencians: Loles Salvador, Juan Carlos Galbis, Óscar Torrijos, Vicente Aleixandre, Alejandro del Bou, Ricard Camarena, Jorge Andrés, Bernd Knöller, Luis Valls, Miguel Ángel Mayor i Begoña Rodrigo. 

Durant la inauguració s'ha volgut retre especial homenatge a Loles Salvador, la primera estrela Michelin de la ciutat de València l’any 1981 i una de les xefs més reconegudes i influents de la gastronomia valenciana. El regidor de Turisme, Emiliano García, ha assegurat que es tracta també d'un reconeixement "a tot el sector, que ha passat per un moment molt complicat" i per una etapa en la qual "l'autoestima estava per terra". 

García ha afegit que "si alguna cosa és indiscutiblement patrimoni de la humanitat, és la gastronomia" i ha qualificat el Mercat Central com "l'epicentre del producte de proximitat, el lloc on convergeixen l'horta i la mar". La xef Begoña Rodrigo, l'última valenciana que ha guanyat una estrela Michelin el 2020, ha qualificat de "superluxe" la celebració de la Gala Michelin a València. "No hi ha millor enclavament per a una presentació", ha conclòs.

Amb motiu de la gala s'han fet unes bosses de tela, que seran repartides en els mercats municipals del Cabanyal, Torrefiel, Russafa i el Mercat Central fins que s'acaben les existències. Precisament aquest dimarts, el Palau de les Arts de València acull la Gala d'Espanya i Portugal de la Guia Michelin 2022.

També et pot interessar

stats