El futur hospital d'Ontinyent tindrà preparats els nous quiròfans al final d'any

Durant el mes d'agost s'obriran totes les plantes, a excepció dels serveis d'Obstetrícia, Cirurgia, Otorrinolaringologia i Pediatria, que s'atendran a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva

El conseller d'Educació, Marciano Gómez, acompanyat de l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez
El conseller d'Educació, Marciano Gómez, acompanyat de l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez / GVA

El nou hospital d'Ontinyent tindrà preparats els quiròfans i els seus serveis complementaris abans que acabe l'any. És la previsió que ha fet este dimecres el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, durant una visita al centre sanitari, després de la represa de les obres. "La previsió és que el 2025 puga estar en funcionament", ha puntualitzat.

Entre els serveis afegits, que no estaven contemplats en l'anterior projecte de construcció, s'inclouen sales blanques per a l'elaboració de fàrmacs en les màximes condicions de seguretat, cinc quiròfans dotats amb l'última tecnologia, l'àrea d'esterilització, la cuina i la cafeteria, segons ha detallat la Conselleria. En total, ha suposat una inversió de més de sis milions d'euros.

Quant a l'equipament tecnològic, s'incorporarà una nova ressonància magnètica d'última generació, que evitarà als pacients desplaçaments fora de la localitat per a la realització de qualsevol tipus d'exploració o ressonància.

Reforç sanitari durant el període estival

El conseller s'ha reunit també amb l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, per a abordar la situació assistencial en el municipi de cara al període estival, condicionada per la falta d'especialistes i les obres de millora. Gómez ha recordat que la previsió de la Conselleria és reforçar eixa atenció sanitària i durant el mes d'agost “s'obriran totes les plantes, a excepció dels serveis d'Obstetrícia, Cirurgia, Otorrinolaringologia i Pediatria, que s'atendran a l'Hospital de Xàtiva”.

“S'està analitzant la situació de difícil cobertura de places vacants a l'Hospital d'Ontinyent. En estos moments s'està fent un estudi rigorós, que es basa en indicadors d'activitat, qualitat, recursos humans, mitjanes d'assistències diàries i cartera de serveis, entre altres”.

El conseller ha incidit en el fet que “serà un estiu complex, a causa de la inacció del Ministeri de Sanitat per no buscar solucions que permeten comptar amb els 606 residents que finalitzen el seu període de formació al setembre”. En este aspecte, ha fet de nou una crida a la ministra de Sanitat, Mónica García, perquè adopte les mesures necessàries, i a la ministra de Ciència, Diana Morant, perquè agilitze l'homologació de metges extracomunitaris.

També et pot interessar

stats