La Fundació per la Pilota s’oposa als arcs xinesos al costat del trinquet de Pelai

L’entitat que promou l’esport autòcton creu que “desnaturalitzaria un emblema de la cultura valenciana”, com és el trinquet. 

Entrada al carrer Pelayo de València, a l'inici del qual es troba el trinquet de Pelayo.
Entrada al carrer de Pelai de València, a l'inici del qual es troba el trinquet de Pelayo.

La idea de col·locar dos gran arcs amb motius asiàtics al barri on viu gran part de la comunitat xinesa de València, al costat de l’Estació del Nord, a l’entorn dels carrers de Pelai i del Convent de Jerusalem, no agrada a la Fundació per la Pilota Valenciana. El projecte, que va anunciar fa uns dies l’Ajuntament de València, després de triar-lo la ciutadania a través del procés participatiu del pressupost municipal, desperta el rebuig d’aquesta entitat, que no vol que en el Chinatown valencià s'incloga l’emblemàtic trinquet de Pelai, considerat la catedral de l’esport autòcton. 

En la Fundació per la Pilota Valenciana s’han mostrat preocupats davant de la possibilitat que l’històric trinquet quede dins d’aquesta delimitació, ja que les dues portes previstes se situarien al carrer de Xàtiva, als encreuaments amb els carrers de Pelai -on està el trinquet- i del Convent de Jerusalem. 

 

La Fundació per la Pilota Valenciana s’oposa a la iniciativa perquè creu que “desnaturalitzaria la consideració d’un emblema de la cultura valenciana”, com és el trinquet. 

 

Per això, ha demanat “una assossegada reflexió” davant del projecte d’instal·lar aquests arcs xinesos i ha sol·licitat a l’alcalde de València, Joan Ribó, establir converses per a aportar el punt de vista de la fundació, que gestiona el trinquet de Pelai: “Li demanem a l’alcaldia obrir converses per a poder aportar les motivacions que ens duen a oposar-nos a un projecte que creiem que desnaturalitzaria la consideració d’un emblema de la cultura valenciana, tot amb el major respecte a totes les cultures del món”, argumenta l’entitat a través d’un comunicat. 

 

Si prospera la idea de col·locar els dos grans arcs a l’entrada del barri xinés, València es convertiria en la primera ciutat de l’Estat amb aquesta icònica decoració que ja tenen altres grans ciutats del món, com ara Londres, Buenos Aires o Nova York. La proposta sotmesa a votació presentava la iniciativa com una atracció turística: "Atraurien turistes i serien llocs emblemàtics de la ciutat per a fer-se fotos i selfies", argumentava.

També et pot interessar

stats