Dos arcs faran de porta d'entrada al barri xinés de València

La ciutat serà la primera de l'Estat que comptarà amb la icònica decoració de les zones comercials de la comunitat xinesa.

Arc d'entrada al barri xinés d'Antwerp, a Bèlgica
Arc d'entrada al barri xinés d'Anvers, a Bèlgica

L' Ajuntament de València ha aprovat el projecte de creació de dos arcs que donaran entrada al barri xinés de la ciutat. Aquesta ha sigut una de les propostes de l'última convocatòria dels pressupostos participatius Decidim 2020-21. El pla compta amb una dotació inicial de 14.000 euros per a l'estudi previ i l'avantprojecte. La ciutat es converteix així en la primera de l'Estat que comptarà amb la decoració característica que acompanya les zones on la comunitat xinesa concentra les seues tendes i negocis.

Les dues portes se situaran al carrer Xàtiva, concretament en els encreuaments amb els carrers Pelai i Convent Jerusalem. La proposta detalla que aquests arcs "adornen el carrer d'una forma única" i tenen una visió turística, "atraurien turistes i serien llocs emblemàtics de la ciutat per a fer-se fotos i selfies", de la mateixa manera que passa en altres ciutats com Londres, Milà, Los Angeles i Buenos Aires. A més, s'ha plantejat que siga el gremi dels artistes fallers el que porte a terme l'estructura amb fibra de vidre reforçada amb resina de polièster.

Entre els projectes amb més pressupost hi ha la creació de parcs als barris de Rascanya (280.000 euros) i Benimaclet (250.000 euros), la finalització de l'enllumenat led al districte de Benicalap (215.668 euros) i l'actuació per a rebaixar les voreres dels passos de vianants a Benimàmet (177.300 euros).

139 projectes ciutadans votats
139 projectes ciutadans votats / Ajuntament de València

8 milions d'euros per a 139 projectes ciutadans

Aquest és un procés per a incorporar les propostes de la ciutadania en la gestió municipal i destina una part dels recursos públics municipals d'inversions, que enguany tenen un pressupost de 8 milions d'euros.

Així mateix, en aquesta sisena edició han participat 26.490 persones, un 32% més que en la passada edició, i un 67% més que en 2019.

Participants de Decidim VLC 2020-21
Participants de Decidim VLC 2020-21 / Ajuntament de València

També et pot interessar

stats