Així funciona el frau de l'EMT

L'empresa pública ha sigut víctima de la coneguda com 'estafa del CEO'.

Així funciona el frau de l\'EMT
Així funciona el frau de l'EMT

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València va informar el divendres passat que ha sigut víctima d'una estafa milionària. La cap d'administració va enviar el mes de setembre uns quatre milions d'euros en huit transferències a un compte bancari del Bank of China, ubicat a Hong Kong, perquè pensava que estava participant en una operació de compra d'una societat. Suposadament, la maniobra era secreta i confidencial, ja que ella rebé un correu electrònic del màxim responsable de l'EMT, Giusseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, en què així li ho indicava.

El que es descriu és un moviment conegut com 'l'estafa del CEO'. L'estafador crea una adreça falsa de correu electrònic per a suplantar la identitat, en aquest cas, del regidor Grezzi. Es tracta de l'adreça que apareix en el correu electrònic que va rebre la cap d'administració i que, segons sembla, no va alçar cap sospita.

A través de diversos correus, s'informa la treballadora que ha de tramitar uns pagaments per a la compra d'una empresa a la Xina. Els detalls de l'operació no només s'acorden per correu electrònic, sinó que l'estafador també telefona directament la dona per a tancar l'operació.

A partir d'ací es generen dos documents. El primer va ser enviat per la cap d'administració als estafadors i incloïa la signatura de Grezzi i la de la directora de gestió, a més dels seus DNI escanejats. El segon document el crea la xarxa d'estafadors, que utilitza, ara sí, totes les dades que ha facilitat la treballadora per a falsificar un model de carta de pagament i fer possible l'enviament dels diners.

També et pot interessar

stats