El Front Abolicionista reclama el compliment de la proposició no de llei que arreplega l’eliminació de la prostitució

Recorda al Botànic que es va comprometre a acabar amb l’explotació sexual de les dones el 2021 i encara no ho ha fet

La consellera Gabriela Bravo, que ha demanat al sí del Consell l'abolició de la prostitució, en un pleno de les Corts
La consellera Gabriela Bravo, que ha demanat al si del Consell l'abolició de la prostitució, en un ple de les Corts / Rober Solsona (Europa Press)

El Front Abolicionista s'ha concentrat aquest dijous davant de les Corts per a denunciar, una vegada més, els “incompliments” dels compromisos del Botànic respecte a la proposta sobre l’abolició de la prostitució, aprovada en el parlament valencià el 2021.

“Per culpa d'aquesta inacció i de no fer el que havien de fer estan entrant xiques joves per a ser prostituïdes, víctimes de les màfies, a la Comunitat Valenciana”, ha denunciat Concha Hurtado, portaveu del Front Abolicionista del País Valencià.

Hurtado lamenta que “a última hora, quan ja no queda quasi temps” perquè la legislatura s’acaba, el PSPV ha presentat la modificació de la Llei de Carreteres i Espectacles, perquè es puga sancionar tant als clients com als proxenetes, i que està previst debatre en les Corts en un ple extraordinari.

Hurtado ha recordat que el Botànic va aprovar en la comissió d'Igualtat de les Corts del 7 d'octubre de 2021 la proposta no de llei per a abolir la Prostitució, en la qual “es va comprometre a impulsar tota la legislació abolicionista de competència autonòmica que fora possible”. Però, a parer de la portaveu del Front Abolicionista, “l'única que s'ha mogut ha sigut la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en el que ha pogut fer dins de les seues competències”.

El Front Abolicionista demana als grups del Botànic que “complisquen la paraula” i que “almenys” la proposta de la modificació de la Llei de carreteres “entre en un ple extraordinari de les Corts”. Així mateix, reclama a la resta de grups polítics representats en les Corts que se sumen a la proposta.

També et pot interessar

stats