Fran Fernandez (Lambda) vincula el discurs de l'extrema dreta amb les últimes agressions LGTBI-fòbiques

El coordinador de Lambda reclama que no es banalitze aquesta violència "perquè hem arribat a un punt en què no ens sentim segurs a les nostres ciutats"

El coordinador de Lambda, Fran Fernández
El coordinador de Lambda, Fran Fernández, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El coordinador del col·lectiu Lambda, Fran Fernández, ha valorat en Les notícies del matí el repunt de les agressions LGTBI-fòbiques. Les punyades a un home transsexual aquest dilluns a les proximitats de la plaça d'Hondures de València ve precedida de l'agressió d'uns encaputxats a un jove madrileny el cap de setmana per a marcar-li la paraula 'maricó' a les natges a plena llum del dia. 

Fernández reclama mesures polítiques i policials més contundents i discrepa del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que tot i confirmar les agressions a l'alça per motius d'identitat sexuals ha descartat que ara mateix es puga parlar d'una violència organitzada contra gais, lesbianes i transsexuals. 

"Demanem les persones amb responsabilitats que no banalitzen els fets perquè hem arribat a un punt en què no ens sentim segurs a les nostres ciutats", ha explicat als micròfons d'À Punt, en els quals ha situat l'assassinat de Samuel Luiz per una multitud a La Corunya com del punt àlgid d'aquest fenònem.

"Quan diuen que som pederastes quan fem sensibilització a les aules estan encoratjant aquesta violència"

Fernández connecta els atacs recents amb la "legitimació que s'està donant desde determinats espais a l'odi contra el col·lectiu". "Quan diuen que som pederastes quan entrem a les aules a fer sensibilitzacionsle encoratgen aquestes coses, però també quan des de de determinats espais diuen que odiem les dones per defendre a les persones transsexuals i que som una secta queer", afirma.

A l'hora d'atribuir responsabilitats, el coordinador de Lambda assenyala directament els discursos d'odi que "venen d'un partit polític molt concret", en referència a certes posicions de Vox, i assegura que estudis recents assenyalen que a l'augment de les manifestacions ultranacionalistes espanyoles entre una part de l'alumnat de secundària l'acompanya un creixent discursos anti-LGTBI. 

"Els discursos d'odi contra la comunitat LGTBI venen d'un partit polític molt concret"

Per tot això, demana els mitjans de comunicació que no donen alé als discursos d'odi d'alguns actors polítics, més dotació per a les forces policials i la posada en marxa de la unitat especialitzada per a perseguir les agressions a la comunitat LGTBI que contempla la normativa autonòmica. 

Fernández ha fet una crida a la participació de la ciutadania a la protesta contra l'última agressió que els diferents col·lectius de defensa dels drets d'homosexuals i transsexuals celebren el pròxim dissabte a la plaça del Cedre de València. Segons ha lamentat el coordinador de Lambda, la zona d'oci "s'ha convertit, per desgràcia, en un dels punts neuràlgics de les últimes agressions".

També et pot interessar

stats