El fort vent obliga els bombers a intervindre en diversos punts del territori

Es tracta sobretot d'arbres caiguts i despreniments en municipis com Benifaió, Alzira o Requena.

Els bombers retiren un arbre caigut a Benirredrà
Els bombers retiren un arbre caigut a Benirredrà / Consorci Provincial de València

El vent de ponent continua marcant la situació meteorològica en diversos punts de la Comunitat Valenciana aquest dilluns i ha obligat els bombers a intervindre en més d'una vintena d'incidències menors, com ara el despreniment de part del sostre d'un gimnàs a Benifaió, i diversos arbres que han caigut.

Segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de València, des de les dues de la matinada fins a les primeres hores de la vesprada s'han fet quinze actuacions relacionades amb emergències causades pel vent, principalment a l'Horta i a la Ribera Alta. Es tracta sobretot de la caiguda d’arbres o branques de grans dimensions.

A Benifaió, les fortes ràfegues han provocat que caigueren unes planxes del sostre d'un local esportiu ubicat al carrer del Pintor Segrelles, un incident que s'ha saldat sense danys personals ni materials, segons ha informat el Servei d'Emergències 112.

A Alzira, els bombers s'han hagut de desplaçar a la plaça dels Cartonatges per a avaluar el despreniment de la façana d'un dels edificis. També s'han encarregat de retirar elements caiguts o en risc de caure de diversos edificis, com ara planxes metàl·liques, persianes, teules o parts de façana a Gandia i Sinarques.

Els bombers avaluen el despreniment de la façana d'un dels edificis de la plaça Cartonatges d'Alzira

La resta d'actuacions estan relacionades principalment amb arbres caiguts que calia retirar de carreteres o vehicles a la CV-620, a Requena, Benirredrà, Rocafort i Alberic, on a més s’han fet malbé pals de llum. Per la seua banda, el Consorci Provincial d'Alacant ha informat de cinc incidents a Benifallim i Muro d'Alcoi també per arbres, tanques publicitàries i planxes.

D’altra banda, l’altre gran risc de la jornada han sigut els incendis de matolls, dels quals s’han rebut avisos a localitats com ara la Pobla de Vallbona o Cullera. Fins a les 16 hores s’hi han declarat cinc focs menuts.

Ratxes de més de 90 km/h

Durant la matinada, la localitat d'Utiel (Plana d'Utiel-Requena) ha assolit els registres màxims en quatre hores amb ratxes de vent de fins a 94 km/h, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Li segueixen en el rànquing municipis com ara Vilafranca (Alt Maestrat), amb vents de 88 km/h; Morella (Ports), amb 85 km/h; València-aeroport, també amb 85; i Bicorb (Canal de Navarrés), amb ratxes de 80 km/h.

El vent continuarà sent el protagonista aquesta vesprada i l'Aemet ha decretat l'alerta groga al sud del territori i a l'interior de les comarques del nord. Es preveuen ratxes que poden superar els 70 quilòmetres per hora. La causant d'aquesta situació adversa és una gran borrasca situada a l'Atlàntic nord, Bella, que ha posat en alerta tota l'Europa occidental.

També et pot interessar

stats