Fontilles alerta sobre l'augment de la lepra, amb sis casos registrats en 2018 a Espanya

En el Dia Mundial contra la Lepra, l'entitat adverteix que s'ha incrementat la resistència al tractament de la malaltia.

VÍDEO | Fontilles alerta sobre l\'augment de la lepra, amb sis casos registrats en 2018 a Espanya

La Fundació Fontilles, entitat espanyola referent en la lluita contra la lepra, ha alertat sobre l’augment de les recaigudes de la malaltia i de nous casos de resistència al tractament, coincidint amb la celebració aquest diumenge del Dia Mundial contra la Lepra.

En aquest centre treballen de valent per a trobar una cura efectiva contra la malaltia: "Una vacuna o un test diagnòstic precoç és el que ens faria falta per a poder dir que l'eliminarem de la Terra", ha declarat a À Punt NTC Pedro Torres, director de laboratori de Fontilles.

L’any 2018 es notificaren a Espanya sis casos nous d'aquesta malaltia, un d'ells a la Comunitat Valenciana, mentre que el 2017 es comptabilitzaren un total de 210.671 casos de lepra a tot el món.

Així, la malaltia ha avançat en cinc de les sis regions en què s’estructura l’OMS: un 25% pel Mediterrani oriental, un 6,4% a Amèrica, un 5,3% a Àfrica, un 4,3% al Pacífic occidental i de manera marginal a Europa.

Casos de Lepra al món en 2017 / Efe

No obstant això, Fontilles assenyala que, a pesar d’aquest avanç generalitzat, les deteccions el 2017 suposen una disminució global del 3,3% respecte a 2016. Aquesta reducció s’ha produït gràcies al retrocés del 5,9% que hi ha hagut en les deteccions del sud-est asiàtic.

El Dia Mundial contra la Lepra el va proposar el 1954 el periodista francés Raoul Follereau, i se celebra l’últim diumenge de gener en reconeixement de Mahatma Gandhi, que va morir en aquestes dates i va ajudar moltes persones afectades.

També et pot interessar

stats