El foc s’escampa pels entorns naturals valencians amb huit incendis en un dia

A hores d’ara hi ha actiu un incendi de vegetació a Guardamar del Segura, al Baix Segura

Imatge de l'incendi a Coix (Baix Segura)
Imatge de l'incendi a Coix (Baix Segura) / Meteorihuela
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 d'agost 2022 - 19:34 Actualitzat: 14 d'agost 2022 - 08:24

Les altes temperatures no donen treva en aquest complicat dissabte per als entorns naturals de la Comunitat Valenciana. En menys de dotze hores s’han comptabilitzat huit incendis en distints punts del territori, una situació propiciada per les inclemències meteorològiques que també han causat destrosses en el mobiliari urbà de diverses poblacions de València i Alacant, i la mort de dues persones, un jove assistent al Medusa Festival i un parapentista.

El primer incendi del matí, de tipus forestal, s’ha produït a la partida de la Plana 24 de Dénia (Marina Alta) al voltant del migdia. Fins al lloc dels fets s'han mobilitzat dues unitats de bombers forestals, dues autobombes i dos helicòpters que han controlat ràpidament el foc i l’han extingit unes hores després.

Posteriorment, s’ha cremat un bancal al Fondó de les Neus (Vinalopó Mitjà), fins on s'han mobilitzat dues unitats de bombers forestals, dues dotacions de bombers de la Diputació d'Alacant, dues autobombes i dos helicòpters. Aquest també s’ha controlat moments després.

D’altra banda, un foc en un habitatge de la urbanització Loma de los Caballeros de Godelleta (Foia de Bunyol) ha provocat un incendi de vegetació que s’ha extingit dues hores després, cap a les 15:20 hores.

A Riba-roja de Túria (Camp de Túria) també s’han declarat aquest dissabte dos incendis. El primer, en una zona forestal, s'ha controlat a les 12:38 hores. El segon, localitzat en les proximitats del riu Túria i del pont Blanc, s’ha extingit prop de les 15:45 hores.

Per altra part, a la Vall d'Uixó (Plana Baixa) una zona de cultiu abandonada s’ha vist afectada per un incendi que s’ha estabilitzat a les 18:30 hores de la vesprada.

A hores d’ara continua actiu un incendi a un camp abandonat de Guardamar del Segura (Baix Segura), on quatre mitjans aeris, entre altres dotacions dels bombers d’Alacant, treballen en l'extinció. 

L’altre, també de vegetació, s’ha declarat a Coix (Baix Segura), en una zona pròxima a Callosa de Segura, passades les 17:30 hores. Fins allí s’han mobilitzat dues unitats de bombers forestals de la Generalitat, dues autobombes, un agent mediambiental, quatre dotacions de bombers de la Diputació d’Alacant i quatre mitjans aeris, que han aconseguit estabilitzar-lo cap a les 21:00 de la nit.

També et pot interessar

stats