Matinada d'esclafits càlids: els bombers d'Alacant atenen més de seixanta incidències

Els forts vents han provocat caigudes d’arbres, antenes, senyals de trànsit i mobiliari urbà, especialment a localitats com Santa Pola, Elx i Oriola

Imatges de l'esclafit tèrmic i dels desperfectes patits

La matinada ha deixat una successió d'esclafits càlids a la Comunitat Valenciana que, segons les primeres dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, ha deixat valors nocturns històrics, que han arribat als 40 graus en punts de la província alacantina, i ratxes de vent superiors als 80 km/h.

Els bombers de la Diputació d’Alacant han fet seixanta intervencions des de les 2:00 de la matinada relacionades amb caigudes d’arbres, antenes, senyals de trànsit, pèrgoles, tendals i mobiliari urbà. 

Les zones més afectades per aquests incidents han sigut les comarques del sud, especialment les poblacions de Santa Pola, Elx i Oriola. 

Intervenció dels bombers d'Alacant aquesta matinada
Intervenció dels bombers d'Alacant aquesta matinada / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant
Diversos pobles de la província d'Alacant han patit desperfectes
Diversos pobles de la província d'Alacant han patit desperfectes / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

Segons Aemet, aquests esclafits que han causat ascensos bruscos de temperatura es deriven d'unes tempestes que van començar a mitjanit a Albacete i Múrcia, desplaçant-se cap a l'est i que primer han arribat al litoral d'Alacant al voltant de les dues de la matinada i dues hores més tard al de València.

Precisament un d'aquests esclafits càlids, amb ratxes molt fortes de vent, podria estar al darrere dels enfonsaments de diverses estructures del recinte de concerts del Medusa Festival de Cullera (Ribera Baixa), que ha ocorregut al voltant de les quatre de la matinada i que ha deixat una persona morta i dèsset ferides, així com el desallotjament de la zona i la suspensió "temporal" de concerts.

A les dues de la matinada l'aeroport d'Alacant-Elx ha arribat a una temperatura de 40 graus i ratxes de 80 km/h. Les mínimes han sigut altíssimes, afigen des d'Aemet, i "provisionalment de rècord en molts observatoris". Així, Oriola ha arribat a 29,7 i hi segueixen Rojales (29,6), Alacant (29,5), Miramar (28,9), aeroport de València (28,6), València (28,2), Xàtiva (28,0), aeroport Alacant-Elx (27,5), Alcoi (27,1) i Castelló de la Plana (26,6).

Actualment, el litoral de València i el sud d’Alacant estan en avís roig per possibles tempestes que poden provocar fortes ratxes de vent.

També et pot interessar

stats