La Fiscalia de València obri quatre investigacions per presumptes agressions homòfobes en menys de dues setmanes

La secció de delictes d'odi analitza dues denúncies més, emmarcades en l'increment de violència LGTBIfòbica a tot l'estat espanyol

Manifestació en rebuig de l'assassinat homofòbic de Samuel Luiz
Manifestació de rebuig de l'assassinat homofòbic de Samuel Luiz / Lambda València

La secció de delictes d'odi de la Fiscalia de València ha obert quatre investigacions en menys de dues setmanes per presumptes agressions homòfobes registrades a la ciutat. A més, n'analitza dues més, que s'emmarquen en l'increment exponencial de violència contra el col·lectiu LGTBI a la Comunitat Valenciana i a la resta de l'estat espanyol.

A la ciutat de València, coincidint amb l'assassinat homofòbic de Samuel Luiz a la Corunya, s'han disparat les denúncies per agressions LGTBIfòbiques. Les darreres setmanes s'han produït tres pallisses a joves gais amb motiu de la seua orientació sexoafectiva.

La fiscal coordinadora de delictes d'odi, Susana Gisbert, planteja la possibilitat que la celebració de l'Orgull LGTBI i l'assassinat de Samuel Luiz estiguen relacionats amb un increment d'agressions que considera "molt preocupant".

Gisbert ha destacat la importància que la ciutadania que presencie o s'assabente de qualsevol mena d'agressió LGTBIfòbica primer tracte d'impedir-la i, després, ho denuncie a les autoritats competents.

En aquesta línia, la fiscal ha remarcat que, tot i que "no tota l'homofòbia és delicte", s'ha de reaccionar davant accions discriminatòries, com ara acudits o estereotips "perquè creen un ambient d'hostilitat".

A més, Gisbert ha remarcat que els agressors "no han de tindre mai una sensació d'impunitat", per la qual cosa s'ha de visibilitzar que els atacs es persegueixen i tenen conseqüències. En el cas de les quatre investigacions obertes, la Fiscalia calcula que, tot i que el procediment podria complicar-se, les agressions es jutjaran en un termini no superior a un any.

També et pot interessar

stats