La Fiscalia demana tres anys de presó per a l'acusat d'assetjar la il·lustradora valenciana Paula Bonet

El juí comença divendres i el ministeri públic reclama una multa de quasi 5.000 euros per haver incomplit l'ordre d'allunyament en vigor

Imatge d'arxiu de Paula Bonet
Imatge d'arxiu de Paula Bonet / À Punt NTC

La Fiscalia de Barcelona demana una condemna de tres anys de presó per a l'home acusat d'amenaçar i assetjar l'artista valenciana Paula Bonet, tant en el taller en què treballa com per xarxes socials. L'escrit d'acusació, consultat per Europa Press i avançat per Eldiario.es, li atribueix un presumpte delicte de coaccions —pel qual reclama dos anys de presó— i un altre d'amenaces —pel qual demana un tercer.

El representant del ministeri públic reclama, a més, una multa de 4.800 euros per haver incomplit reiteradament l'ordre d'allunyament que tenia mentre el cas estava pendent d'arribar a judici.

En el procediment, previst per a divendres al jutjat penal 10 de Barcelona, la Fiscalia sostindrà que l'home va començar a "aguaitar" Bonet el juliol del 2019 al taller d'ella, sense conéixer-la de res abans. L'escrit d'acusació concreta que una vesprada d'aquell mes es va presentar en aquest espai, on la valenciana impartia classes, i li va traslladar l'interés que tenia "per conéixer-la i abraçar-la".

Ella li va demanar que s'anara i ell la va abraçar igualment, però la il·lustradora va aconseguir fer-lo fora del local. Després, l'home va tornar repetidament, algunes vegades fins i tot quan Bonet no hi estava, "i es quedava a la zona de l'entrada o als voltants del local durant hores". El gener del 2020 va arribar fins i tot a trencar un vidre de la porta d'entrada al taller, "alçant i abaixant la persiana i pegant els llavis i les mans al vidre fent-li besos mentre la mirava". L'artista va gravar l'escena amb el mòbil, que no va cessar fins que van arribar els Mossos d'Esquadra i el van fer fora.

El presumpte assetjador també es presentava als actes públics que Bonet tenia previstos com ara xarrades, exposicions i presentacions de llibres per a incomodar-la amb la seua presència.

Fins i tot, li va enviar diversos correus electrònics i tuits amb amenaces d'escanyar-la i esquarterar-la. Un contacte que no es va interrompre ni en la pandèmia de coronavirus. Els missatges tenien "contingut inconnex, inquietant i pertorbador, reveladors de l'obsessió per ella i de la pretensió de mantindre una relació amorosa afectiva".

L'assetjament va arribar a tal punt que Bonet va acabar traslladant el taller, hi va limitar l'accés de persones i va prendre mesures de seguretat com instal·lar una càmera i un botó de pànic.

El jutge va imposar l'home una ordre d'allunyament, però ell no la va respectar i després de diversos incompliments l'instructor l'ha enviat a presó provisional dues vegades. En total, ha passat tancat deu mesos, però fa uns dies va eixir en llibertat. Des d'aleshores, la dibuixant ha anunciat que limita l'activitat pública.

També et pot interessar

stats