Paula Bonet suspén les activitats públiques de manera provisional per l'alliberament de l'home que l'assetja

En saber la notícia, l'artista i la seua advocada penalista i criminòloga, Carla Vall i Duran, ho han anunciat aquest matí en les xarxes socials

Imatge de Paula Bonet llegint el comunicat
Imatge de Paula Bonet mentre llig el comunicat aquest migdia / Instagram de Paula Bonet

A les 12:46 d'aquest dijous l'advocada de Paula Bonet ha anunciat en Twitter que suspén les activitats públiques. El text publicat per Carla Vall i Duran, advocada penalista i criminòloga arreplega aquestes paraules: "Lamentem comunicar que la Paula Bonet ha hagut de suspendre les seues activitats públiques de manera provisional per l'alliberament de l'home que l'assetjava". Amb uns minuts de diferència, Paula Bonet, publicava el missatge següent en Instagram:

Un comunicat on la pintora i il·lustradora ha escrit: "Pocs dies abans de la celebració del judici ha eixit en llibertat l'home que m'ha estat assetjant, motiu pel qual, per a preservar la meua seguretat, he de limitar la meua presència pública tal com se m'ha aconsellat. Lamente molt no poder estar demà en @tiposinfames per a la presentació de 'Els diaris de l'anguila'. L'única presentació que havia decidit fer al nostre país. Tampoc podré fer la xarrada que estava prevista per a dissabte que ve a Balaguer (Lleida). Sí que es manté l'espectacle 'Crema la memòria', també a Balaguer".

Bonet ha conclòs el missatge dient: "És per això que us deixe ací un vídeo que acabe de gravar amb la lectura d'un fragment dels diaris, llibre que aborda, precisament, la posició de la dona-subjecte en l'espai públic. Agraïsc l'afecte i les cures que estic rebent dels meus amics, família, parella, editorial i advocada. No faré declaracions. Per a qualsevol consulta podeu dirigir-vos al despatx de l'advocada penalista @carlavalld".

Poc abans de l'anunci ha parlat amb 'Les notícies del matí'

Aquestes declaracions de Paula Bonet s'han conegut poc després de donar una entrevista a Les notícies del matí, d'À Punt Mèdia.

Pots escoltar l'entrevista completa a l'artista ací:

Minuts abans de conéixer aquesta decisió, una Paula Bonet relaxada, que sembla que desconeixia les males notícies que havien d'arribar, ha parlat amb Alba Requejo i Elena Tamarit, periodistes de 'Les notícies del matí'. Ha sigut una conversa plena de vivències, records i experiències íntimes i personals. Moltes d'aquestes referides al seu últim projecte, el llibre 'Los diarios de la anguila'. Bonet, que ha dit a l'equip de 'Les noticies del matí': "Estic molt contenta d’estar amb vosaltres. És un plaer contactar amb València… Fa no res estava a Petra...”. Un lloc del que deia que “només hi ha pedres, deserts i persones generoses…”.

 Preguntada per la seua última publicació, 'Los diarios de la anguila', ha explicat: “vaig començar a fer els diaris quan em movia molt i no retenia ni les situacions ni les persones i vaig decidir fer un viatge només per a mirar… A partir d’aquest moment vull ser un subjecte silenciós, que per a una dona és molt difícil”. Com ha explicat Bonet, 'Los diarios de la anguila' són cinc diaris, un de Marràqueix i quatre de Xile. 

En aquest projecte editorial en què parla del seu avortament i del dol patit; també del seu cas d’assejament, del que ha dit: “que encara està damunt la taula (min 13:05) i em fa molt de mal…”. Paula durant l'entrevista ha reflexionat al voltant de per què no dibuixem de majors. Del seu primer diari que va fer a Jerusalem, on dibuixava d'amagat perquè li feia vergonya dibuixar en públic. I ha confessat el que per a ella és el seu refugi, Xile, un lloc on l'artista diu que es retroba amb ella mateixa.

També et pot interessar

stats