La Fiscalia demana quinze anys de presó per a l’home que va estrangular la seua parella a Patraix l’agost de 2020

L'acusat presumptament va ofegar la xica de 31 anys i després va amagar el cos al maleter del cotxe de la jove, on va ser localitzat pels agents pocs dies després

Acte d'homenatge a la dona assassinada que van protagonitzar les amigues de la víctima en la plaça de l'Ajuntament de València
Acte d'homenatge a la dona assassinada que van protagonitzar les amigues de la víctima en la plaça de l'Ajuntament de València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La Fiscalia Provincial de València sol·licita una pena de quinze anys de presó per a l’home acusat d'estrangular a la seua parella de fet, de 31 anys, al barri de Patraix de València i amagar el seu cos al maleter del cotxe.

En l’escrit de qualificació provisional de la Fiscalia, s’acusa l'home d'un delicte d'homicidi amb les circumstàncies agreujants de cometre’l per motius de discriminació per gènere i de parentiu.

A més de la pena de presó per aquest crim de violència masclista, la Fiscalia demana que l'home abone una indemnització de 50.000 euros a la mare de la víctima, familiar més pròxim que tenia la jove, en concepte de responsabilitat civil.

Els fets van ocórrer el 24 d'agost de 2020, quan l'acusat va mantindre una discussió amb la seua parella de fet al seu domicili del carrer Meléndez de València.

Després d'un forcejament, l'home, amb la intenció de posar fi a la vida de la dona per a impedir que abandonara la relació, li va pressionar el coll amb les mans fins que la xica va deixar de respirar. La dona va morir en l'acte per insuficiència respiratòria aguda produïda per l’estrangulació.

Seguidament, l'acusat, després d’estar unes hores al costat del cadàver, el va embolicar i el va carregar en el vehicle de la dona, que estava aparcat a les proximitats. Després, aprofitant les claus que ell tenia del vehicle, va clavar el cos al maleter i va abandonar el vehicle ruixant-lo amb una substància corrosiva.

El 30 d’agost van descobrir el cos de la dona assassinada en haver-se denunciat la desaparició el dia anterior.

També et pot interessar

stats