Confirmen el crim masclista de la dona assassinada al barri de Patraix de València

La titular del Jutjat contra la Violència Masclista número 3 de València demanarà a Suïssa l'extradició del presumpte assassí

Confirmen el crim masclista de la dona assassinada al barri de Patraix de València
Confirmen el crim masclista de la dona assassinada al barri de Patraix de València

La delegació del govern espanyol contra la violència de gènere ha confirmat que la dona de 33 anys assassinada a València és víctima de la violència masclista. El cadàver de Yéssica Danielade, de 33 anys, va aparéixer dissabte al maleter del seu cotxe al barri de Patraix amb evidents signes de violència.

Presumptament, la parella la va assassinar el 23 d'agost, però el cadàver no es va trobar fins al 29. La Policia Cantonal de Ginebra va detindre aquest dijous en una estació de trens a Suïssa la seua parella, que tenia una orde d'arrest internacional dictada després que els familiars de la jove en denunciaren la desaparició. La investigació es va centrar des d'un primer moment a esbrinar el parador del seu company sentimental, tot i que no consten denúncies prèvies de possibles maltractaments del presumpte agressor.

Per tant, aquesta és la víctima número 31 de la violència masclista el 2020 i la que fa 1.064 des que va començar a elaborar-se l'estadística el 2003.

La titular del Jutjat contra la Violència Masclista número 3 de València demanarà a Suïssa l'extradició del presumpte assassí de la dona. Fonts de l'Audiència Nacional informen que la jutgessa valenciana haurà de rebre una comunicació de les autoritats judicials suïsses perquè formalitze la petició d'extradició en un termini màxim de 40 dies. A partir d'ací, Suïssa decidirà si accepta el lliurament, una opció molt probable.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha agraït en Twitter la ràpida actuació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per la important tasca contra la violència de gènere. “Hem de lluitar, tota la societat unida, per a acabar amb aquesta xacra, que ens deixa ja 31 dones assassinades el 2020”, ha escrit.

El Consell ha fet una concentració a les 12:00 hores al Palau de la Generalitat per a manifestar la seua repulsa davant l'assassinat de la jove, on s'han guardat també uns minuts de silenci per a protestar contra la violència masclista.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, de la mateixa manera que el correu 016-online@igualdad.gob.es.

També et pot interessar