La Fiscalia demana als bisbes de cada diòcesi les denúncies i els testimonis dels abusos a menors que han recollit

La petició rep, per ara, “molt poques respostes” i són majoritàriament “justificants de recepció” de la sol·licitud

Imatge d'arxiu d'una reunió de la Conferència Episcopal Espanyola
Imatge d'arxiu d'una reunió de la Conferència Episcopal Espanyola / Jesus Hellin (Europa Press)

La Fiscalia General de l'Estat ha demanat als responsables de les diòcesis espanyoles informació sobre les denúncies i testimonis d'abusos sexuals a menors recaptats en les seues oficines d'assistència a les víctimes.

Concretament, la Fiscalia ha demanat als bisbes espanyols informació sobre els casos relatius a la comissió de delictes contra la llibertat sexual contra menors d'edat "en el si de congregacions, col·legis o qualsevol altra institució religiosa".

Fonts de la Fiscalia General de l'Estat han precisat a Europa Press que, des que es va enviar l'escrit a les diòcesis, a final de novembre, fins ara, han rebut "molt poques respostes".

Aquestes estan arribant "amb comptagotes" i totes són "justificants de recepció", és a dir, que no contenen informació sobre els casos d'abusos.

La Fiscalia va decidir fer aquesta petició d'informació a les diòcesis després que el juny, la Conferència Episcopal Espanyola els lliurara un informe elaborat pel diari El País sobre casos d'abusos a menors a l'Església espanyola.

També et pot interessar

stats