La fiscal superior del TSJCV adverteix de l'augment d'agressions sexuals comeses per menors: "Alguna cosa no fem bé"

Teresa Gisbert s'ha pronunciat així durant la intervenció en l'Acte d'Obertura de l'Any Judicial 2022-2023

La fiscal superior de la Comunitat, Teresa Gisbert
La fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert / Europa Press

La fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, ha advertit de l'augment d'agressions sexuals a l'autonomia comeses per menors: "Alguna cosa no fem bé".

Gisbert s'ha pronunciat així durant la intervenció en el solemne Acte d'Obertura de l'Any Judicial 2022-2023, presidit per la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Pilar de l'Oliva, i al qual han assistit, entre altres personalitats, la delegada del Govern en la Comunitat, Pilar Bernabé; la consellera de Justícia i Administracions Públiques, Gabriela Bravo; i la vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Carmen Llombart.

Gisbert ha aportat diferents dades estadístiques de l'activitat dels 273 fiscals de la Comunitat Valenciana l'any 2021 i ha aprofitat per a subratllar l'augment d'agressions i abusos sexuals comesos per menors en l'autonomia: "És evident que alguna cosa no estem fent bé".

Així, ha afirmat que l'error podria situar-se en la prevenció d'aquesta mena de delicte i ha apuntat que és una tasca que "ha de dur-se a terme en l'educació dels menors i joves amb valors d'igualtat i de solidaritat".

D'altra banda, ha apuntat a la conveniència de crear jutjats especialitzats en violència de gènere perquè aquesta iniciativa "facilitaria l'especialització dels jutges penals". Al seu judici és "imprescindible" aprofundir en la formació sobre la perspectiva de gènere.

"Cap societat democràtica pot ni deu tolerar la violència sobre les dones. Hem de combatre-la amb fermesa i sense consentir cap pas arrere, però especialment previndre-la per a no sols salvar la vida de les dones, sinó també per a evitar les gravíssimes conseqüències perjudicials de tota mena que es deriven en els àmbits físic, psicològic i econòmic i que les afecten tant a elles com a les seues filles i fills", ha dit.

Gisbert, en aquest sentit, ha destacat la "importància" i "eficàcia" de les Unitats de Valoració Forense Integral i de les Oficines d'Atenció a la Víctima, que de nou a Alacant s'han ampliat el 2021 amb la creació de tres noves oficines. També ha posat en relleu el "magnífic" treball que realitzen en constituir una eina "imprescindible" per a protegir adequadament les víctimes.

En el cas de violència de gènere, Gisbert ha volgut ressaltar l'augment de l'ús de les noves tecnologies, sobretot en determinats delictes com els d'amenaces, coaccions, assetjament o descobriment i revelació de secrets, "sent major la incidència en relació amb els més joves", ha postil·lat.

D'altra banda, la fiscal superior considera "molt recomanable" la reforma del procediment específic per a ingressos residencials, el seu seguiment i control de les mesures.

També et pot interessar

stats