El firer de Mislata manté que el castell tenia tots els ancoratges i es va alçar per una ràfega de vent que no s’havia pronosticat

Defén que l’atracció tenia diverses subjeccions per la part on es va envolar, però una ràfega de 80 quilòmetres per hora les va trencar

El propietari del castell unflable on va tindre lloc l'accident el 4 de gener entrant en el jutjat aquest dimecres
El propietari del castell unflable on va tindre lloc l'accident el 4 de gener entrant al jutjat aquest dimecres / Biel Aliño (Efe)

El castell unflable que es va envolar el passat 4 de gener de la fira de Mislata i que va causar la mort a dues xiquetes i va deixar ferides a set menuts més tenia els ancoratges corresponents en tots els costats i es va alçar de terra quan va bufar una ràfega sobtada de vent de quasi 80 quilòmetres per hora. És la versió que han defés davant el jutge els responsables de l'atracció en la declaració d’aquest dijous, en què estaven citats per un presumpte delicte d’homicidi imprudent i de lesions per l’accident.

Els propietaris d’aquest castell van manifestar al jutjat que l'atracció estava ancorada a la base dels llits elàstics, i per la part per on es va alçar estava subjecte a diversos elements de subjecció, entre ells un banc, un fanal i unes tanques que tenien blocs de ciment, segons han informat fonts de la defensa dels firers.

D’acord amb aquesta versió, el vent va elevar el castell un parell de vegades i els ancoratges van tensar l'atracció, però una ràfega sobtada de quasi 80 quilòmetres per hora, que va entrar per la part dreta, va trencar els ancoratges i l'atracció es va alçar de terra, segons indiquen les fonts jurídiques, que recorden que a Gandia, fa uns anys, va ocórrer un incident semblant.

A més, assenyalen que Protecció Civil no va avisar del risc de vent fort. Malgrat això, apunten que el propietari de l’atracció entra a consultar una aplicació de l’oratge sempre que munta l'atracció, així com diverses vegades al dia per a conéixer la previsió de ràfegues de vent o de pluja.

En el cas concret del 4 de gener, quan va tindre lloc l’accident que va desencadenar la mort de les dues menors, el firer no va veure cap advertència que l’alertara del vent, per la qual cosa "no hi havia manera de poder-lo evitar", apunten en referència a l’accident.

Els propietaris de l’atracció asseguren estar "consternats" pel que entenen que va ser "un accident", lamenten el que va ocórrer i se solidaritzen amb les famílies de les víctimes. A més, han manifestat estar disposats a fer tot el possible per a aclarir el que ha passat. En la seua declaració d'aquest dijous, van contestar a les preguntes de totes les parts, incloses les del fiscal i les acusacions.

Les fonts afegeixen que el propietari de l'atracció no va poder declarar davant la Policia inicialment perquè estava amb medicació i està en tractament psicològic pels fets.

També et pot interessar

stats